Artificial Intelligence revolutioneert de industrie. Het biedt baanbrekende oplossingen voor technologische uitdagingen, waaronder de vergrijzing van de arbeidsmarkt. “Artificial Intelligence is erg belangrijk voor de industrie. We hebben AI echt nodig om de concurrentiepositie van de Nederlandse proces- en maakindustrie te behouden en zelfs te verbeteren,” legt Nienke uit.

 

Wat kun je tijdens het seminar verwachten?

Het seminar, getiteld “Math or Magic”, biedt een unieke kans om te leren hoe je AI effectief kunt toepassen in je bedrijfsprocessen. “We willen tijdens het seminar de mythische kant van Artificial Intelligence ontleden, maar ook laten zien dat het uiteindelijk neerkomt op de toepassing van wiskunde,” zegt Nienke. Een van de hoogtepunten van het seminar is een casus over hoe Yokogawa destillatietorens volledig autonoom laat draaien zonder menselijke tussenkomst. “Het resultaat is hoopgevend. De plant draait veiliger en de processen zijn geoptimaliseerd, met behoud van de kwaliteitsnormen van het eindproduct ondanks externe schommelingen zoals temperatuur,” vertelt Nienke.

 

Inspiratie en praktische toepassingen

De bezoekers van het seminar kunnen rekenen op een overvloed aan inspiratie. Leer hoe je AI in je processen kunt integreren, wat je ervan kunt leren en welke transformatie jouw bedrijf nodig heeft om AI succesvol te implementeren. “We willen vooral praktische voorbeelden geven waardoor je kunt innoveren of geïnspireerd kunt raken door wat er allemaal mogelijk is,” voegt Nienke toe.

De toekomst van de maakindustrie

Nienke schetst een toekomst waarin fabrieken volledig verbonden en autonoom opereren. “De fabriek van de toekomst is verbonden en alles reageert op elkaar. Artificial Intelligence is essentieel voor het bereiken van een zogeheten ‘System of Systems’,” legt Nienke uit. “We zullen veel meer autonoom en op afstand gaan werken, zelfs in de fabrieksomgeving. Het opereren vanaf de Bahama’s, dat is iets wat, hypothetisch gezien, dan mogelijk is.”

 

Kom naar de WoTS en laat je inspireren

Dit seminar biedt een unieke gelegenheid om te leren van een vooraanstaand bedrijf in de industrie. Het is jouw kans om te ontdekken hoe Yokogawa AI toepast om industriële processen te verbeteren en hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze technologie. Nienke en haar team zijn er niet alleen om te inspireren, maar ook om te leren van andere industrieën en ketenpartners. “We willen toonaangevende industrievoorbeelden laten zien, maar ook leren van iedereen om ons heen,” zegt Nienke. “Het systeem dat we hebben gecreëerd, is te complex om alleen op te lossen.”

Als je geïnteresseerd bent in de toekomst van de maakindustrie en wilt weten hoe AI jouw bedrijf kan transformeren, dan mag je dit seminar absoluut niet missen. Kom naar de WoTS, laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden van Artificial Intelligence.

Zorg ervoor dat je erbij bent en meld je aan voor het seminar van Yokogawa op de WoTS! Voor meer informatie en registratie, bezoek de website van de vakbeurs. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen de toekomst van industriële automatisering te verkennen.

Registeren voor de vakbeurs

en_GBEnglish (UK)