Oproep voor sprekers over duurzaamheid in de industrie

Oproep voor sprekers over duurzaamheid in de industrie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Hoe kan de industriële keten inspelen op de wensen van mondiale producenten als het gaat om duurzame ont wikkelingsdoelen? Welke manieren zijn er om de logistieke waardeketen te verbeteren? Welke circulaire technieken zijn misschien al reeds bewezen, verlagen de Total Cost of Ownership en hebben een positief effect op de ecologische voetafdruk? Voor Industrial Processing houdt de beursorganisatie zich aanbevolen voor inspirerende sprekers met een goed verhaal over duurzaamheid in de industrie.

Mede naar aanleiding van het succes van de Algemene Ledenvergadering van de Machevo & Bulk vereniging, mede-organisator van Industrial Processing is er de wens ontstaan om duurzaamheid straks in september op de beurs ook sterk terug te laten komen.

Tijdens de ALV van afgelopen november sprak bijvoorbeeld Remco Kok, CEO van worstenfabrikant Stegeman over de nieuwe koers van Stegeman. Hij liet zien dat de wereld verandert en de procesindustrie langzaam meebeweegt. Maar waar moeten zij beginnen als het gaat om duurzaamheid, minder verspilling en het toenemend aantal vegetariërs? “Dat begint bij de dna van het bedrijf, niet bij het uitgangspunt dat jullie duurzaam moeten worden”, legt de spreker uit. “Bedenk waar jullie voor staan en hoe dat in de tijdsgeest van nu past.” Met die blik vaart Stegeman nu een nieuwe koers: 0% verspilling, 50% vlees en 100% transparantie. Hoe die nieuwe koers smaakt - worsten met groente die bijna niet van vlees te onderscheiden zijn - mogen de leden van Machevo op uitnodiging van Remco binnenkort in Stegemans keuken proeven.

Heeft u onlangs een inspirerende presentatie bijgewoond over innovaties en milieu, circulariteit en sustainability, of in uw relatienetwerk een goede ingang? We horen graag van u, stuur een mail naar Tim Middeldorp met uw tips of vragen.