Optimalisatie van uw pompsysteem belangrijker dan ooit

Inventflow heeft veel ervaring met het optimaliseren van uw pompsystemen. Helemaal nu er steeds meer strengere eisen komen rondom energiebeleid, is de optimalisatie van uw pompsysteem cruciaal en wij kunnen daar bij helpen. 

Hoge urgentie

Informatieplicht energiebesparing, overbelasting elektriciteitsnet, klimaatcrisis en gunstige subsidies. Het optimaliseren van uw pompsysteem heeft in deze tijd hoge urgentie om verschillende redenen. 

Voor de informatieplicht moet u eens in de vier jaar rapporteren over uw energiegebruik. Of u rapportageplichten bent, hangt af van de aard van de activiteiten op uw locatie en het jaarlijkse energieverbruik. Deze rapportage moet worden ingediend bij uw omgevingsdienst. Met onze energie audit beschikt u automatisch over al deze data.

Daarnaast is ons online platform het Service Center een handige tool, waarop alle informatie bijgehouden wordt over uw pompsystemen. U kunt voor de informatieplicht energiebesparing alle benodigde informatie van dit platform halen. Maakt u nog geen gebruik van ons Service Center? Vraag dan een gratis demo aan. 

 

Door de overbelasting van ons elektriciteitsnet is energiebesparing cruciaal geworden. Energiebesparing van pompsystemen vermindert de druk op ons elektriciteitsnetwerk, waardoor er weer ruimte is voor groei binnen uw organisatie.  

10% van alle elektriciteit wereldwijd wordt veroorzaakt door het aandrijven van pompen, door dit aan te pakken, zorgen we samen voor minder CO2 uitstoot en een beter klimaat. 

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u 40% van de investering in materiaal en installatiekosten van energiezuinige systemen van uw fiscale winst aftrekken. Dit kan resulteren in een directe belastingbesparing van tot wel 10%, waardoor investeringen in energie-efficiëntie nog aantrekkelijker worden.

 

Tot wel 70% besparingspotentieel

Productiebedrijven worden hard geraakt door de ongekende stijging van energieprijzen de afgelopen maanden. Aangezien 85% van de levenscycluskosten van een pomp bestaat uit het energieverbruik, zijn energiechecks relevanter dan ooit.

Hoge energieprijzen zorgen voor een zeer interessante terugverdientijd op het installeren van energie efficiënte pompen. Om u een realistisch beeld te geven van uw besparingspotentieel, tot wel 70%, en de terugverdientijd bij de investering in energie-efficiënte pompen, bieden wij energiechecks aan.

 

Wat kunt u verwachten tijdens onze energie audit?

Omdat wij veel informatie uit ons Service Center kunnen halen, is de energie scan voorafgaand aan de energie audit, voor Service Center gebruikers gratis. 

Hoe werk onze energie audit

 

 

 

en_GBEnglish (UK)