Project "Innovaties in de sample workflow”

Project Door: FHI federatie van technologiebranches

Tijdens WoTS 2022 organiseren we samen met de exposanten diverse projecten om nauw aan te sluiten op de interesses van bezoekers. Met de X-pedition en het seminar ‘Innovaties in de sample workflow’ richten we ons op bezoekers uit de biotech, farmaceutische industrie, universiteiten en instituten, ziekenhuizen en contractlaboratoria. Het gelijknamige seminar sluit niet alleen aan op dit thema, maar biedt de bezoeker verdere verdieping met behulp van presentaties door experts.

Door het optimaliseren van de sample workflow kunnen laboratoria de efficiëntie in het lab verbeteren, de laboratoriumcapaciteit verhogen en het aantal fouten reduceren. Een belangrijke manier om de sample workflow te verbeteren, is het standaardiseren van processen. Daarnaast is het implementeren van innovatieve technieken en applicaties, hoe eenvoudig ook, een belangrijke stap.

In de X-pedition ‘Innovaties in de sample workflow’ volgen we de workflow van een biologisch sample uit het life science lab. Een tour langs zes deelnemende stands neemt de bezoeker mee langs de gehele workflow. De X-pedition volgt een zestal stappen uit deze workflow, namelijk:

  1. Micro organism development
  2. Cell, micro-organism and algae cultivation
  3. Efficiency & traceability
  4. Sample handling
  5. Sample prep & analysis
  6. Sample freezing, storage & tracking

Eind januari starten we met de invulling van het bijbehorende seminar. Heeft u hierover ideeën? Laat het ons weten via een e-mail aan eline@fhi.nl.