Rockwell Automation in nieuwe CIP-keuken Mead Johnson Nijmegen

Rockwell Automation in nieuwe CIP-keuken Mead Johnson Nijmegen Door: Routeco B.V.

Rockwell Automation in nieuwe CIP-keuken Mead Johnson Nijmegen

Bij Mead Johnson Nijmegen dat zuigelingen en babyvoeding maakt is een nieuwe (Cleaning in Place) CIP-keuken geïnstalleerd in combinatie met een nieuwe besturingsoplossing. System-integrator Actemium en Milkron dat het hier CIP-proces heeft ontworpen hebben hierbij nauw samengewerkt met Rockwell Automation.

'

De bestaande infrastructuur van de fabriek was aan het einde van de levensduur en sommige componenten waren verouderd. Mead Johnson Nijmegen wilde deze vervangen door een eigentijdse oplossing. Milkron, onderdeel van Krones AG , uit Duitsland, heeft het nieuwe CIP-proces ontworpen volgens de eisen van de opdrachtgever, rekening houdend met het feit dat deze procesinstallaties naadloos in het bestaande productieproces moesten worden geïntegreerd. De fabriek produceert super-premium kindervoeding voor de Chinese regio, de grootste markt ter wereld. Zoals bij alle voedingsmiddelen staan reinheid en hygiëne voorop, dus de reinigingsrichtlijnen zijn ongelooflijk streng.

Aanpakken van veroudering
De Nederlandse fabriek van Mead Johnson zet een nieuwe CIP-keuken en besturingsoplossing in ter vervanging van verouderde oude hardware en software. Schaalbare geïntegreerde architectuur maakt het systeem klaar voor de toekomst. Behalve de levering van de besturingsoplossing, was Rockwell Automation verantwoordelijk voor de hardware-engineering, elektrische schema's, levering van besturingspanelen en het opstellen van Functional Design Software (FDS), gevolgd door testen, inbedrijfstelling en nazorg.
Levi Pattiasina, projectmanager bij Mead Johnson Nijmegen: "Onze primaire opdracht was het aanpakken van de veroudering. Er zijn enkele kleine prestatieverbeteringen gerealiseerd, maar het doel was ervoor te zorgen dat onze installaties klaar waren voor de toekomst. Alle engineeringteams hebben goed samengewerkt en we kregen geweldige ondersteuning van Milkron en Actemium, van het deskundige team van ingenieurs. We zijn zeer tevreden met de nieuwe installatie.

Standaard op Rockwell Automation
Pierre Teszner, regional sales vice president Central Europe bij Rockwell Automation: "Reinigingsprocedures - met name die in de kindervoeding - moeten zeer nauwkeurig worden gecontroleerd, geregistreerd en geanalyseerd. Dit soort aandacht voor details kan alleen echt worden bereikt met strak geïntegreerde automatiseringssystemen die door een robuuste softwareoplossing worden aangestuurd. Het bedrijf en deze fabriek werken standaard met Rockwell Automation, dus naadloze integratie met andere systemen was geen probleem."

Speciale aandacht hygiëne
Actemium, onderdeel van Vinci en een gold-level System Integrator in het Rockwell Automation PartnerNetwork in Nederland, werkte nauw en effectief samen met Rockwell Automation om het gewenste resultaat te bereiken. Adriaan van de Ven, klantmanager bij Actemium, legt uit: "Elke omgeving waar levensmiddelen worden gebruikt, krijgt speciale aandacht op het gebied van hygiëne, dus de CIP-installatie die wij ontwerpen en in bedrijf stellen, moet gespecialiseerde mechanische kenmerken en operationele functionaliteiten hebben, waaronder de toepassing van geavanceerde besturingssystemen. In dit geval was er ook de behoefte aan een minimale verstoring, die werd aangepakt door onze inzet van vooraf gevalideerde bibliotheekcode, die het ontwerp, de installatie, de inbedrijfstelling en de integratie aanzienlijk versnelde."

Beschikbare downtime beperkt
Olaf Drewelowsky, international sales manager van Milkron, voegt hieraan toe: "Van planning tot installatie en overdracht: de focus tijdens het gehele verloop van het project was om de oude CIP te transformeren naar een nieuwe CIP volgens de laatste normen en eisen, met een vertrouwde ‘look&feel' voor de operators. Een andere grote uitdaging was de beperkte beschikbare downtime voor de omschakeling naar het nieuwe CIP-systeem. Maar dit alles was mogelijk dankzij het goede teamwerk van alle betrokken partijen en de uitgebreide voorbereidingen voorafgaand aan de omschakeling en her-inbedrijfname."

Meer informatie over de integrated architecture solotions van Rockwell Automation vind je hier.

Over Actemium

Actemium, onderdeel van Vinci Energies, is een krachtig wereldwijd netwerk dat zich voor 100% richt op industriële processen. Het bestaat uit 400 Business Units in 42 landen over de hele wereld. Het merknetwerk is een multidisciplinair netwerk, dat in staat is om multi-techical, multi-site of multi-country diensten op maat aan te bieden.

De 22.000 experts van Actemium werken aan een reeks veilige en duurzame oplossingen en diensten voor de hele industriële levenscyclus. In zijn dagelijkse activiteiten bouwt Actemium voort op zijn krachtige netwerksysteemexpertise in elk proces om turnkey solutions te bieden.

Over Milkron

Milkron, een onderdeel van Krones AG, met focus op de zuivel- en vloeibare levensmiddelenindustrie werkt met haar gespecialiseerde medewerkers aan oplossingen voor het optimaal verwerken en benutten van waardevolle grondstoffen. Milkron maakt deel uit van de grote Krones Processing Group met een netwerk van process engineering bedrijven wereldwijd en standaard componenten fabrikant voor de voedingsindustrie. Van fabrieksplanning tot het ontwerpen van alle componenten, units en lijnen, tot levering en installatie, tot automatisering en inbedrijfstelling, Milkron kan alles wat u nodig heeft uit één hand leveren. Milkron ziet zichzelf als een systeemintegrator die in staat is productielijnen te bouwen met eigen apparatuur of apparatuur van derden om aan de individuele eisen van de klant te voldoen.
 

Tags: Food & BeverageIntegrated Architecture
 

______________________________________________________________________________________________________________

Over Rockwell Automation

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), is een wereldwijde leider in industriële automatisering en digitale transformatie. Wij verbinden de verbeelding van mensen met het potentieel van technologie om uit te breiden wat menselijkerwijs mogelijk is, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. Met het hoofdkantoor in Milwaukee, Wisconsin, heeft Rockwell Automation ongeveer 26.000 probleemoplossers in dienst die zich inzetten voor onze klanten in meer dan 100 landen. Ga voor meer informatie over hoe wij de Connected Enterprise in industriële ondernemingen tot leven brengen naar www.rockwellautomation.com