Seminar Innovaties in de aandrijftechniek

Seminar Innovaties in de aandrijftechniek Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

In het seminar Innovaties in de aandrijftechniek leggen we de focus op vernieuwingen en ontwikkelingen van ‘next level’-verbeteringen in gebruikersgemak, energie, flexibiliteit en de inzet van multifunctionele vakkennis. Exposanten uit de World of Motion & Drives bespreken hoe we omgaan met vernieuwingen en actuele uitdagingen in de industrie. Hierbij worden concrete verbeteringen en innovaties in de combinatie van ‘next level’-aandrijftechniek en -automatisering besproken.

Jan Bakker van Kolmer Elektromotoren trapt af met een nieuwe kijk op verduurzaming van elektromotoren. Efficiency, het zuinig omgaan met energie, is een hot item. Maar wat als dit bijna uitontwikkeld is, zoals nu het geval? Vervolgens behandelt Henk Lafeber van Linak het vraagstuk ‘Waarom voor een elektrische actuator kiezen?’. Ontwerp je verpakkingsmachines, landbouwmachines of andere industriële toepassingen? Dan zul je vast vaak voor de keuze hebben gestaan welk soort verstelsysteem je in je toepassing gaat integreren.

Daarna neemt Erik Peeters van Bakker & Co u mee in de wereld van Hybride Power-systemen. Inmiddels zijn er een groot aantal verschillende hybride systemen en varianten. Afhankelijk van het ontwerp of de technische specificaties zijn koppelingssystemen nodig om tussen de aandrijvingen te schakelen. Na een korte pauze vertelt itsme over hoe je efficiënt machines kunt bouwen met een korte time-to-market. De route van: ontwerp, engineering, werkvoorbereiding en bouwen naar de uiteindelijke aflevering van de machine wil je zo efficiënt mogelijk inrichten. Aandrijftechniek is hier een heel belangrijk onderdeel van.

Wilt u deze lezingen bijwonen? Registreer u hier voor een gratis beursbezoek en meld u zich aan voor de World of Motion & Drives.