Seminar Transport van goederenstroom in de industrie

Seminar Transport van goederenstroom in de industrie Door: FHI federatie van technologiebranches

Het transport van goederenstromen in de industrie komt aan de orde tijdens het seminarprogramma op 30 september. Vanaf 9 uur belichten diverse deskundigen uit de industrie cases rondom pneumatisch transport, blowers, compressoren, ATEX zonering, filters en schroeftransporteurs. Aspecten als veiligheid, efficiency en effectiviteit komen ook langs. Je kunt je kosteloos registeren voor een bezoek aan dit seminarprogramma en uiteraard een bezoek aan WoTS 2022.

Eric Hartings van Somatec Procestechniek bespreekt pneumatisch transport. Daarvoor wordt lucht gebruikt in een systeem dat bestaat uit een pomp, filters, leidingen en aanzuigbuis of sluis. Hartings zal laten zien hoe pneumatisch transport in de industrie in de praktijk precies werkt. Ook zal hij inzicht geven hoe er keuzes gemaakt worden in de effectiviteit en efficiency van luchttransportsystemen.

Ook Ted van Bavel (TBMA) richt zich op pneumatisch transport. Van Bavel zal met name de focus leggen op de diverse componenten die nodig zijn om een systeem efficiënt te laten werken. ATEX en autonome protectie komen tevens aan bod.

Tijdens de lezing van Tim van Haren (AERZEN) wordt het type transport, de geselecteerde machine, de eigenschappen van het te verplaatsen product en de ATEX-zonering besproken. Deze aspecten bepalen of er filtratie, luchtdroging, luchtkoeling, drukbeheersing benodigd is in een pneumatisch transportsysteem.

Joram van der Heijden (Van Beek) richt zich op schroeftransporteurs. Deze worden toegepast voor het verplaatsen, doseren en opvoeren van bulkgoederen in de industrie. Van der Heijden zal bespreken welke schroeftransporteur het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing. Ook zaken als aandrijving en verticaal transport komen aan de orde.

Het seminarprogramma wordt afgesloten door Jos Kuijlenburg (Donaldson). Hij bespreekt de filtratietechnologie die nodig is in pneumatische transporten. De focus ligt onder andere op nieuwe technologieën, het minimaliseren van de downtime door het juiste ontwerp te kiezen en het minimaliseren van fijnstof.