Of een beveiligingssysteem voldoende beveiliging biedt tegen de gevaarlijke beweging, hangt voor een groot deel af van de gekozen minimumafstand. Er moet voor worden gezorgd dat de gevaarlijke beweging tot stilstand komt, voordat het gevaarlijke punt wordt bereikt – en dat gedurende de gehele levenscyclus van de machine.

Een stoptijdmeting bij machines is nodig voorafgaand aan de initiële inbedrijfname, na belangrijke veranderingen of bij verwachte veranderingen door gebruik, bijvoorbeeld remslijtage.

Tijdens de stoptijdmeting meet SICK de tijd tussen de activering van een stopsignaal en het stoppen van de gevaarlijke beweging van een machine. De meetresultaten worden gebruikt als verificatie van de minimale afstanden volgens ISO 13855 bijlage D.

Vereiste maatregelen kunnen indien nodig op tijd worden genomen. Regelmatig gecontroleerde meetinstrumenten zorgen ervoor dat een hoge, continue inspectiekwaliteit gegarandeerd is.

Omvang van de dienstverlening:

  • Uitvoeren van de stoptijdmeting conform ISO IEC 17020, met behulp van regelmatig geïnspecteerde meetinstrumenten (ISO 17025)
  •  Rekening houdend met de nationale machinespecifieke normatieve vereisten (bijvoorbeeld voor oudere machines)
  • Berekenen van de vereiste minimumafstand tussen het gevaarlijke punt en het technische beveiligingssysteem conform EN ISO 13855
  •  Opstellen en overhandiging van een meetprotocol (bewaartijd: 30 jaar)

Meer informatie over de stoptijdmeting klik hier

en_GBEnglish (UK)