Terugblik kennismarkt en Algemene Ledenvergadering

Terugblik kennismarkt en Algemene Ledenvergadering Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 13 juni jl. stond de EMC Kennismarkt en de Algemene ledenvergadering op het programma bij de TU Eindhoven. Lees hieronder de terugblik van de dag.

Algemene ledenvergadering

De leden waarderen de combinatie van ‘live’ bijeenkomsten en digitale sessies.  Hiernaast spraken wij over een nieuwe opzet van de website en een mediabibliotheek, waar we momenteel al druk mee aan de slag zijn gegaan.  

Arthur Hartsuiker van C.N. Rood is tijdens de ALV aan de aanwezige leden voorgesteld als nieuwe voorzitter van de vereniging! Arthur was al actief als bestuurslid. Wij bedanken Jan-Kees van der Ven voor zijn jarenlange voorzitterschap en fijn dat je als bestuurslid gewoon actief blijft. Ook heten wij Dongsheng Zhao van Rhea Systems welkom als nieuw bestuurslid.

Wij zoeken nog voor de kascommissie een tweetal leden die jaarlijks de financiën van de vereniging controleren. Ook zoeken wij een vertegenwoordiger van de NEC-EMC. Hierbij ben je aanwezig bij de bijeenkomsten, voer je overleg met de schaduwcommissie en communiceer je naar alle leden de huidige thema’s en verandering in de normen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Marc Berkouwer.

Kennismarkt
Op de kennismarkt stonden nieuwe ontwikkelingen en EMC/ESD uitdagingen centraal. Vanuit de leden presenteerden NLR, Medisch Spectrum Twente en Philips over EMC in ziekenhuizen, bij elektrisch vliegen en bij medische producten. Deze presentaties zijn voor de leden hier te downloaden (afgeschermd met wachtwoord).

In het programma stonden wij ook uitgebreid stil bij de onderzoeken en projecten vanuit hogescholen en universiteiten centraal. Studenten en PhD’s presenteerden in pitches de lopende onderzoeken en toonden deze achteraf ook op posters. Dit jaar werden vanuit TU Eindhoven, Universiteit Twente en KU Leuven o.a. de projecten SCENT, EMImeter, ANGRI, ETOPIA, PETER, EASIER, ETERNITY en ETUT gepresenteerd.

De volgende editie van de Kennismarkt is in 2024 en volgend jaar organiseren wij weer het EMC-ESD event!