Topzwemmer Van der Weijden motiveert WoTS-exposanten nog eens extra

Topzwemmer Van der Weijden motiveert WoTS-exposanten nog eens extra Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden maakte tijdens de kick off van WoTS 2022 in de Jaarbeurs een diepe indruk bij de ruim 140 exposanten die de bijeenkomst bezochten. Zijn motiverende (levens)verhaal, waarbij doorzettingskracht, tegenslagen en de lange weg naar succes ter sprake kwamen, gaf iedereen een extra impuls om van de World of Technology & Science een zeer geslaagd evenement te maken.

Door: Dimitri Reijerman

Bij de start van de kick off dinsdagmiddag werd het openingswoord genomen door Arjan Coppens, voorzitter van de FEDA. Hij beschreef de successen van eerdere WoTS-edities, de samenwerking tussen alle partijen en het feit dat exposanten na alle coronaperikelen en de afgelasting van de 2020-editie we eindelijk weer de kans hebben om een mooie beurs te organiseren.

Linda Bos van het WoTS-projectteam gaf de aanwezige exposanten een hoop praktische informatie mee. Denk bijvoorbeeld aan de opties voor standbouw, maar ook mogelijkheden rondom de catering en logistieke vraagstukken. Natuurlijk kwam ook de enigszins gewijzigde indeling van de beursplattegrond  ter sprake.

Inhoudelijke programma

De diverse inhoudelijke aspecten van de beurs werden toegelicht door Paul Petersen, directeur van FHI. Hij gaf een overzicht van de diverse seminars tijdens WoTS 2022, gaf inzicht in de diverse doelgroepen en werelden op de beurs en ging in op een aantal vragen.

Onder andere tijdens de pauze maakte het WoTS-projectteam een aantal korte video’s waarin exposanten kort de tijd kregen om hun beursdeelname aan te prijzen. Deze clips komen binnenkort beschikbaar en kunnen door de deelnemende bedrijven worden ingezet ter promotie van de beurs.

Social media en een topzwemmer

Het tweede deel van het programma startte met een aantal handige tips & tricks van Charlotte Backx, contentspecialist bij Lotje Getikt. Want met tools als LinkedIn kunnen exposanten hun klanten op een laagdrempelige manier direct benaderen en vragen of zij gratis een bezoekje willen brengen aan de WoTS in september.

Het slotakkoord was voor topzwemmer Van der Weijden. In een pakkend verhaal met de nodige humor en zijpaden vertelde hij over hoe hij zijn motivatie wist te vinden om de Olympische dromen te verwezenlijken. Deze oppeppende woorden zullen vermoedelijk blijven hangen tussen de oren van alle bezoekers en ons allemaal aansporen om er een optimale beursweek van te maken eind september. Zo maken we nu al een vliegende, of zwemmende?, start voor WoTS 2022.

U kunt alle presentaties die tijdens de kick off werden getoond hier downloaden.