Verdubbel de macht op de markt: Ascott Analytical Equipment, leverancier van laboratoriumapparatuur en corrosietestexpert, breidt het dienstenaanbod van Weiss Technik uit als een onafhankelijk onderdeel. Door de krachten te bundelen met de marktleider breidt het in Reiskirchen gevestigde bedrijf zijn productassortiment uit met specialistische expertise en een breed scala aan apparatuur voor normconforme corrosietesten.

Gebruikers en fabrikanten in een breed scala van industrieën – van batterij- en autoproductie tot elektronica en ruimtevaart – zullen profiteren van het uitgebreide portfolio. De expertise op het gebied van corrosietestnormen die is verworven door de overname van Ascott zal de klanten rechtstreeks ten goede komen.

Garanderen van betrouwbaarheid voor testvereisten en -services

Weiss Technik fungeert als distributeur van Ascott-apparatuur en neemt de verantwoordelijkheid voor de productkwaliteitscontrole op zich. Dit omvat technische verbeteringen aan de apparaten en integratie met het gevestigde Weiss Technik S!MPATI-besturingssysteem. Dergelijke maatregelen garanderen dat Ascott-producten voldoen aan de eisen en specificaties van testnormen met dezelfde betrouwbaarheid waarop gebruikers van eerdere Weiss Technik-systemen zijn gaan vertrouwen.

De fusie heeft ook mondiale voordelen: beide bedrijven delen het uitgebreide servicenetwerk van Ascott in Groot-Brittannië, Amerika en Azië. In de kernmarkten van Weiss Technik, Duitsland en Europa, zullen onderhoud en technische aanpassingen voor Ascott-apparatuur en het gehele Weiss Technik-portfolio worden geleverd via het servicenetwerk van het bedrijf. Klanten blijven met dezelfde centrale aanspreekpunten communiceren, waaronder de backoffice en de engineeringafdeling.

Bron: Weiss Technik GmBH 

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)