World of Motion & Drives: drie seminars waar u aan kunt deelnemen

World of Motion & Drives: drie seminars waar u aan kunt deelnemen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

In november zetten we we drie seminars op, die relevant zijn voor bedrijven die willen gaan exposeren in de World of Motion & Drives. Door aan het begin mee te praten over de doelgroepen, de aanpak, de content en de onderlinge afstemming worden de seminars extra interessant voor uw klanten en daarvoor voor u. De concept titels zijn Innovaties in de aandrijftechniek; We doen meer online (en hoe gaan we dat fysiek regelen?) en Motion & Drives op de proef genomen. U kunt er aan meedoen.

Na de bijeenkomst voor de FEDA Lounge is een bijeenkomst over Innovaties in de aandrijftechniek gepland. Er zijn vele voorbeelden te noemen, waarbij aandrijftechniek meer mogelijkheden krijgt door digitalisering, robotisering, sensoren, Artificial Intelligence, machine learning en communicatietechniek. Met de deelnemers wordt aandacht gegeven aan de vernieuwingen en ontwikkelingen van een ‘next level’. Bespreking op donderdag 18 november van 15.30 – 17.00 uur.

 

Op donderdag 25 november van 9.30 – 11.30 uur vinden bijeenkomsten plaats voor twee seminars.

We doen meer online in machinebouw en productie: hoe is dit fysiek te regelen?
De algemene aspecten van automatisering en aandrijftechniek zijn in de Covid-periode in gang gezet om werkzaamheden meer remote te kunnen doen. Hoe krijgen we dit nu naar een ‘next level’? Dat gaat dus enerzijds om het benutten van sensoren, wireless, basistechnologie, automatisering en data-analyse, maar dus ook verandering in de concrete uitvoering / fysieke realisatie. Hoe kan veiligheid, autorisatie van processen en service in een digitale omgeving worden opgepakt?

Motion & Drives op de proef genomen
In dit seminar geven we aandacht aan de verschillende vormen van aandrijftechniek (door testen op belangrijke criteria in de specificaties), maar ook het in bedrijf stellen en een combinatie van technieken uitproberen. Exposanten worden uitgedaagd om de meerwaarde van hun aandrijftechniek fysiek te tonen en in een presentatie te benoemen. Denk bij de voordelen aan de verbetering van productiviteit, lager energieverbruik, meer duurzaamheid, langere levensduur en (lagere) kans op falen. Toon pneumatiek, hydrauliek en mechanische aandrijvingen in specifieke toepassingen, om kwaliteiten en voordelen in context te zetten.

U kunt zich bij Willemijn de Groot aanmelden voor deze bespreking.