Zal de Miniserver voor altijd bij ons blijven?

Zal de Miniserver voor altijd bij ons blijven? Door: Loxone Netherlands bv
Bij het plannen van onze droomwoning proberen we meestal twee aspecten in balans te brengen: het budget en de levensduur van de gekozen elementen. Slimme gebouwautomatisering is nog steeds een relatief nieuw product op de markt, wat bij veel potentiële kopers de vraag oproept: hoe toekomstbestendig is deze oplossing? Laat ons je tonen waarom de liefde voor de Miniserver eeuwig zal duren!

Eén brein = één Miniserver

De architectuur van het Loxone systeem wordt vaak vergeleken met die van een mens, het meest perfecte systeem tot nu toe gecreëerd – één brein controleert alle andere elementen. De Miniserver fungeert als dit brein – het verzamelt en analyseert informatie van sensoren en past de werking van de verschillende componenten aan op basis van de weersomstandigheden, het binnenklimaat, individuele behoeften of ongewone situaties.

Een systeem bestaande uit vele verschillende subsystemen zal nooit zo efficiënt en alomvattend werken. Synergie op zo'n hoog niveau bereiken, zelfs met high-end apparatuur, is onmogelijk. Bijvoorbeeld: als bij hoge temperaturen en sterke zoninstraling de zonwering niet automatisch wordt neergelaten, de ramen gesloten worden en eventueel de airconditioning wordt ingeschakeld, bereiken we geen gewenst binnenklimaat. Als we een airconditioning hebben die vanzelf aangaat bij een bepaalde temperatuur, maar de ramen open blijven en de zon ongehinderd naar binnen schijnt, bereiken we alleen een hoog energieverbruik en hoge energierekeningen. Het is ongetwijfeld makkelijker om één apparaat te monitoren dan meerdere, afzonderlijke units. Minder elementen betekent immers minder kans op storingen.

 

Om ononderbroken werking en de beste stabiliteit te garanderen, onderwerpen we onze producten aan strenge kwaliteitscontroles en tal van certificeringsprocessen. De Miniserver wordt van begin tot eind geproduceerd in Oostenrijk.
Om ononderbroken werking en de beste stabiliteit te garanderen, onderwerpen we onze producten aan strenge kwaliteitscontroles en tal van certificeringsprocessen. De Miniserver wordt van begin tot eind geproduceerd in Oostenrijk.

Gemaakt in Europa betekent kwaliteit voor vele jaren

Componenten en systemen zijn nog steeds technologie die vatbaar is voor storingen. Er is echter een verschil tussen onmiddellijke storingen die dure reparaties of vervangingen vereisen en kleine problemen die zich voordoen na jaren van genieten van een betrouwbaar systeem.

Loxone heeft wereldwijd meer dan 250.000 installaties – het vertrouwen van onze klanten en installateurs, die met een gerust hart ons systeem aan anderen aanbevelen, spreekt voor zich. Als de Miniserver een onbetrouwbare flop zou zijn, zouden we zeker een andere richting opgaan (en onze partners ook). Bovendien functioneert de oplossing van Loxone succesvol in centra en andere plaatsen waar storingen zeer ongewenst zijn.

Veel fabrikanten van slimme gebouwautomatisering vereisen een internetverbinding voor hun systeem om goed te werken. Loxone doet dit niet. Slimme woningen verrijkt met onze oplossing doen wat ze moeten doen, ook zonder netwerkverbinding.
Veel fabrikanten van slimme gebouwautomatisering vereisen een internetverbinding voor hun systeem om goed te werken. Loxone doet dit niet. Slimme woningen verrijkt met onze oplossing doen wat ze moeten doen, ook zonder netwerkverbinding.

Geen internet? Minder storingen!

Omdat Loxone niet afhankelijk is van een netwerkverbinding, is er geen risico om systeemuitval bij internetproblemen (we hebben hier meer over geschreven). In geval van een stroomstoring komt het Loxone ecosysteem binnen enkele seconden weer tot leven, terwijl andere systemen wachten op de herstart van de router. Net zo belangrijk is het aspect van gegevensbeveiliging – in een tijdperk van veelvoorkomende datalekken en wanhopige pogingen van overheden om deze te beveiligen, heeft Loxone de eenvoudigste en tegelijkertijd beste oplossing gevonden. Geen cloud betekent dat je gegevens op je Miniserver blijven en nergens anders. Loxone biedt beveiliging in elke zin van het woord!

Bij grotere installaties, waar meerdere Miniserver worden gebruikt, is er ook geen reden tot bezorgdheid over storingen. Ze kunnen worden geconfigureerd als Client/Gateway, zodat alleen de Miniserver met fouten uitvalt en de rest zoals altijd werkt.

Garantie op betrouwbaarheid

De hele industrie is gebaseerd op PLC-controllers. We danken hen voor het optimaliseren van talloze operaties die onze wereld efficiënter maken op het gebied van productie, levering, veiligheid en vele andere aspecten. PLC-controllers zijn verantwoordelijk voor de controle van zeer complexe systemen – warmtecentrales, warmtewisselaars, enzovoort. De Miniserver is gebaseerd op dezelfde standaard, maar is aangepast voor de controle van huis- en gebouwautomatisering. Storingen in de industrie kosten onvoorstelbaar veel geld, dus het doel is om ze te elimineren. Loxone maakt dit mogelijk op elk gebied – zowel in een eengezinswoning als in een productiehal.

Niets is voor eeuwig, maar met de juiste informatie kunnen we beslissingen nemen die voor ons het meest lonend zijn. Net zoals bij de aankoop van een auto hebben sommige merken een betere reputatie op vlak van levensduur en betrouwbaarheid, zo hebben we bij huis- en gebouwautomatisering de keuze tussen goede en geweldige oplossingen. Een systeem dat werkt als één intelligent organisme, eenvoudig te installeren en te gebruiken is en zich kenmerkt door extreem lage storingspercentages.

Is dit iets dat je overtuigt?