De Proces Innovatie Prijs

Laatste Nieuws, World of Industrial Processing, Bezoekersnieuwsbrief World of Industrial Processing
Industrial Processing 2016

Vanuit zeven exposanten op de beurs Industrial Processing zijn veertien innovaties voorgedragen voor de Proces Innovatie Prijs (PIP). Daardoor brengen deze bedrijven krachtige innovatieve producten of technologieën onder de aandacht tijdens de beursweek. De PIP Voor de PIP kan juist nu (tot 1 september) gestemd worden op de ingezonden noviteiten.

De Machevo & Bulk vereniging is de initiatiefnemer en grondlegger van de Proces Innovatie Prijs (die vroeger de ‘Machevo Technologie Prijs’ heette). Machevo & Bulk is altijd nog nauw betrokken bij de organisatie. Om een goed beeld te krijgen van de inzendingen voor de PIP 2018 worden de innovaties in vogelvlucht beschreven:

Met de innovatie van Van Beek kan een drietal zwakke punten van de huidige geschraapte warmtewisselaars aangepakt worden. Daarmee worden toepasbaarheid en economische waarde van de technologie vergroot. De innovatie richt zich op: 1) het vergroten van het warmte overdragend oppervlakte zonder de machine aanzienlijk groter te maken, 2) lagere operationele kosten, 3) minder storingsgevoelig.

Maak kennis met de toekomst van ijs: Het nieuwe extrusion wheel van Tetra Pak creëert top-verwennerij in trend-producten. Een intelligente oplossing om ijsproducten te verrijken met stukken koekjesdeeg, aardbeien, noten, chocoladevlokken en meer. Dat dan ook nog eens perfect verdeeld over het product zonder verspilling.

Dinnissen kan met het ‘productivity platform’ machines verbinden met de Cloud. Een eenvoudige veilige en betrouwbare manier om inzicht te krijgen in je productie waar en wanneer je maar wilt, inclusief service en eventuele troubleshooting. Een toekomstgerichte all-in oplossing waarbij alle meest waardevolle productiedata samen komen op één plek.

Met behulp van de Industrial 360° camera maakt Bilfinger Tebodin een scan van een fabriek. Door in te loggen in een online omgeving kan de klant vervolgens in een fotorealistische wereld door zijn gehele fabriek lopen. Doordat het model in een cloud omgeving staat is er geen speciale software nodig en kunnen gebruikers zonder speciale training het model direct gebruiken.

ATALK van Agidens is een unieke en gepatenteerde (in aanvraag) veiligheidstechnologie waarmee kritische alarmmeldingen uit een Proces Controle Systeem direct en automatisch naar de walkietalkie van de verantwoordelijke operatoren op de site worden verzonden.

Quality2Process biedt een noviteit van NDC Technologies. Een krachtig, contactloos meetinstrument voor online analyses. Dit instrument draagt bij aan het verbeteren van de voedselveiligheid door een real-time kleur en bedhoogte meting, naast de gebruikelijke vocht- en vetmeting.

De PROCENTEC Mercury is een innovatieve, mobiele oplossing voor het monitoren en diagnosticeren van PROFIBUS- en Industrieel Ethernet-netwerken. De handheld tool is ontwikkeld om onverwachte en dure downtime in industriële netwerken te voorkomen.

Hier kan het volledige overzicht bekeken worden. U kunt op die pagina ook uw stem geven.

Partners