24 SEPTEMBER 2024, 11:00 – 12:30

LOCATIE: Feringa Seminarzaal in World of Industry (hal 11)

Hellebrekers, Bosch Rexroth en Weidmüller vullen elkaar aan voor het seminar Robotisering. De toepassingen en uitdagingen van robotisering binnen de industrie worden vanuit drie verschillende invalshoeken benaderd en bieden een overzichtelijk verhaal. Het seminar begint met system integrator Hellebrekers. Zij belichten het voortraject en de uitdagingen. Vervolgens stapt Bosch Rexroth op het podium en geeft inzicht aan de hand van Cobots. Met dank aan Weidmüller sluit het seminar Robotisering af met een eindgebruiker.

Programma

Tijd Onderwerp
11:00 – 11:25 Samen de juiste oplossing vinden; de rol van de system integrator Freek van Beersum – Hellebrekers
11:30 – 11:55 Innovatie met Cobots: toepassingen en vooruitzichten Linus Killberg – Bosch Rexroth (Engelstalig)
12:00 – 12:25 Next level procesautomatisering in de paneelbouw Erick Joosten – GTV Nederland & Marcel Tuit – Hellebrekers

Samen de juiste oplossing vinden; de rol van de system integrator

Je wilt blijven produceren, maar je loopt tegen allerlei problemen aan. Er is nauwelijks productiepersoneel te vinden, de vergrijzing begint voelbaar te worden en medewerkers vertrekken omdat ze het werk saai, te zwaar of te gevaarlijk vinden. Daarnaast stijgt de vraag naar high mix en low volume, en verwacht de klant maatwerk tegen de prijs van een massaproduct.

Het vinden van de juiste oplossing is lastig; er worden talloze mogelijke oplossingen geboden, maar welke is voor jou de beste? Hier komt een system integrator zoals Hellebrekers om de hoek kijken. Door naar alle facetten binnen het productieproces te kijken, biedt een system integrator de optimale oplossing voor jouw organisatie; van advies en ontwerp tot uitvoering en implementatie. Robotisering kan een van de mogelijkheden zijn om jouw leven makkelijker te maken en je te laten doen waar je goed in bent: produceren!

Innovatie met Cobots: toepassingen en vooruitzichten 

Collaboratieve robots (cobots) zorgen voor een aanzienlijke vooruitgang in de fabrieksautomatisering over de hele wereld. Deze innovatieve robots bieden een flexibele automatiseringsoplossing voor een groot aantal taken, zoals assemblage, doseren, aandraaien, inspecteren en zelfs palletiseren. Cobots zijn snel, veilig te bedienen in de buurt van menselijke werknemers en zeer nauwkeurig. Door cobots te integreren in de productie kunnen bedrijven een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen door hun werknemers vrij te maken van specifieke taken.

Tijdens dit seminar zal Linus Killberg je vertellen over de mogelijkheden en ontwikkelingen van cobots, zoals nieuwe en focusmarkten. Wil je meer weten over hoe en waar je collaboratieve robots kunt integreren en welke veranderingen we zien in de markt?

Next level procesautomatisering in de paneelbouw

Het automatiseren en robotiseren van processen binnen de technische bedrijvensector is verder ontwikkeld dan ooit tevoren. Door het hedendaagse personeelstekort was de behoefte aan automatisering ook nog nooit zo groot. Met een innovatief machinepark, waaronder een volautomatische Railassember van Weidmüller, weet GTV Nederland als eerste bedrijf in de Benelux het proces tot een next level te automatiseren. Dit realiseert in zowel een hogere precisie als een 60% snellere productie. In de seminar nemen we je mee in de details van ons automatiseringsproces.

Uitgelichte bedrijven

Hosokawa Micron B.V.
HOSOKAWA MICRON B.V. is een internationale leverancier van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking van droge en natte poeders. Het bedrijf is gespecialiseerd in technologieën om te…
Van Hees B.V.

Partners

en_GBEnglish (UK)