De AQ Guard luchtkwaliteitsmonitor voor binnenruimtes is een geavanceerd en innovatief apparaat dat is ontworpen om gebruikers nauwkeurige en betrouwbare metingen te bieden van fijnstofdeeltjes, CO2-niveaus en vluchtige organische koolwaterstoffen (TVOC) in verschillende binnen omgevingen. Met zijn brede scala aan functies en mogelijkheden is de AQ Guard een waardevol instrument voor het bewaken en verbeteren van de luchtkwaliteit in ruimtes zoals scholen, kantoren, ziekenhuizen en laboratoria.

Een van de belangrijkste kenmerken van de AQ Guard is het vermogen om gelijktijdig verschillende deeltjesgroottes te meten, variërend van PM1 tot PM10, evenals totale stofbelasting, deeltjesconcentratie en de deeltjesgrootteverdeling. Deze uitgebreide metingen worden mogelijk gemaakt door de enkelvoudige deeltjesmeting middels 90 graden verspreid wit licht.

Een ander opmerkelijk aspect van de AQ Guard is de mogelijkheid om infectierisico\’s in te schatten op basis van metingen van CO2 en fijnstof. Door deze gegevens te combineren, kunnen gebruikers een beter inzicht krijgen in de algehele kwaliteit van de binnen lucht, om zo nodig proactief maatregelen  kunnen nemen.

Daarnaast biedt de AQ Guard een hoge mate van betrouwbaarheid en stabiliteit, met ingebouwde algoritmen voor zelfkalibratie en lange termijn stabiliteit. Dit resulteert in een gebruiksduur van twee jaar zonder kalibratie.

en_GBEnglish (UK)