Beursproject over laboptimalisatie

Beursproject over laboptimalisatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Laboptimalisatie is een onderwerp dat labmanagers interesseert. Dat blijkt uit onderzoek van voorjaar 2021 uitgevoerd onder oud-WoTS bezoekers. Van de respondenten noemt 17 procent laboptimalisatie als een interessant beursthema. Dat is de reden dat we voor WoTS 2022 een beursproject opzetten rondom dit onderwerp.

Wat bedoelen we met laboptimalisatie?

Denk aan het optimaal inrichten van het laboratorium. Of een lean lab-aanpak om de labprocessen te optimaliseren. Het opzetten van efficiënte en effectieve werkprocessen of het optimaliseren van methodes. Maar ook het optimaal gebruikmaken van de data die gegenereerd wordt in het lab.

Dit thema is nooit eerder aan bod gekomen tijdens de WoTS. Daarom willen wij graag samen met de exposanten nadenken over een goede invulling van dit kersverse beursproject.

Hoe kan ik aansluiten bij dit thema?

Samen met de geïnteresseerde exposanten bespreken we de opzet, vorm en inhoud van het beursproject. Het kan de vorm krijgen van een X-pedition en/of een seminar, maar wellicht zijn er creatieve andere ideeën. Maak je interesse kenbaar door een mail te sturen aan Wendy Debets via wendy@fhi.nl.