Breedband absorber materiaal

Breedband absorber materiaal Door: EEMC B.V.

Breedband absorber materialen spelen een cruciale rol, om storingen en reflecties in- en tussen elektronische systemen te minimaliseren. Een toonaangevende fabrikant op dit gebied is ABS Technics, dat een breed scala aan geavanceerde absorptiematerialen levert die voldoen aan de strengste eisen van moderne toepassingen.

De ABS-SLF serie is een lichtgewicht materiaal, dat is opgebouwd uit koolstof gevuld schuim en is ontworpen om een breed frequentiebereik van elektromagnetische golven te absorberen..
De vlakke plaat van standaard 6210x610mm heeft een meerlaagse structuur die bestaat uit individueel afgestemde absorberende lagen, elk met hun specifieke diëlektrische gradiënt, om de best mogelijke afstemming met de impedantie van lucht te verkrijgen.
De absorberende platen zijn geïmpregneerd met een bindmiddel en voorzien van brandvertragende additieven.
Dit ABS-SLF serie is verkrijgbaar in 6 verschillende diktes, variërend van 6 tot 114mm, waarbij elk type is gerelateerd aan zijn bedrijfsfrequentie, van >0.8 tot > 20GHz. Het typische reflectieniveau op microwave frequenties is beter dan -17dB gerelateerd aan een metalen achtergrond.

ABS-SLF is een typische breedband absorber die zijn toepassing vindt in vrije ruimte en holte-toepassingen in indoor of semi outdoor toepassingen. Voor specifieke toepassingen waar de absorber in een ruwe omgeving wordt gebruikt, kan het absorberende materiaal voorzien worden met bescherming zoals vinyl, PVC tissue of een coating.

Typische breedbandtoepassingen zijn het verminderen van de reflectiviteit van metalen structuren en masten, het verminderen van overspraak tussen antennesystemen, het wijzigen van de radar-doorsnede (RCS) of het verbeteren van stealth-toepassingen.

ABS Technics heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als fabrikant van breedband absorber materiaal van topkwaliteit. Hun absorptiematerialen zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van moderne elektronische toepassingen en bieden unieke voordelen.