CBS: meer faillissementen in week 15

CBS: meer faillissementen in week 15 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Tussen 6 en 10 april (week 15) zijn 86 instellingen en bedrijven failliet verklaard. Dat is een stijging ten opzichte van week 14 waarin 17 minder faillissementen werden uitgesproken. In week 15 zijn volgens het CBS ook 8 eenmanszaken failliet verklaard, 3 meer dan een week eerder. 

Tijdens de coronacrisis meldt het CBS wekelijks het aantal door de rechter uitgesproken faillissementen. Sinds 1 januari zijn in de afgelopen 15 weken 923 bedrijven en instellingen failliet verklaard, 12 meer dan in dezelfde periode in 2019. Ook zijn er tot en met week 15 van dit jaar 159 eenmanszaken failliet gegaan.

De CBS-cijfers laten zien dat binnen alle branches vooral groothandels tikken krijgen: 16 groothandels werden in week 15 failliet verklaard. Ook zijn 15 bedrijven actief in specialistische zakelijke dienstverlening, zoals juridische dienstverlening, architecten- en reclamebureaus, failliet verklaard.

Wilt u inzicht krijgen in de economische ontwikkelingen binnen uw branche? Doe mee met de Economische Barometer van FHI.