De vier genomineerde noviteiten voor de Proces Innovatie Prijs 2022 zijn bekend

De vier genomineerde noviteiten voor de Proces Innovatie Prijs 2022 zijn bekend Door: FHI federatie van technologiebranches

Als bezoeker kun je tijdens de World of Industrial Processing, onderdeel van de WoTS 2022, je stem uitbrengen op één van de, door de jury, genomineerde noviteiten. In totaal zijn er vier bedrijven die kans maken op de Proces Innovatie Prijs (PIP). Deze prijs is bedoeld voor de meest interessante innovatie in dit werkveld.

De firma Typhoon toont het Mermaid roer- en mengsysteem. Mermaid biedt ten opzichte van bestaande meng- en roertechnologieën veel voordelen. Zo is er door de in-tankplaatsing geen risico op lekkage of contaminatie. Mermaid voldoet hiermee aan de strengste milieu- en veiligheidsregels. De bodemplaatsing van Mermaid zorgt voor een optimaal meng- en roerproces.

Van Beek dingt mee naar de PIP 2022-troffee met een maatwerkconfigurator voor schroeftransportsystemen. Deze slimme selfservice-oplossing maakt het mogelijk om zelf maatwerkmachines te configureren en calculeren.

De lobbenpomp voor extreme omstandigheden van Vogelsang verhoogt het rendement dankzij de behuizing uit een geheel. De lobbenpomp, enkelzijdig gelagerd en geschikt voor drukken tot maar liefst 18 bar, is geruisloos dankzij een krachtige aandrijving middels tandwielen met schuine vertanding.

Het universeel kabelvergrendelingssysteem Lockout/Tagout van Brady Corporation voorkomt arbeidsongevallen door machines tijdelijk en volledig te isoleren van hun

Energiebronnen. Het kabelvergrendelingssysteem heeft een behuizing van ABS en is compatibel met een ruimer assortiment kabeldiameters (3-5 mm).

Je kunt de genomineerde innovaties op de beursvloer in de PIP galerij bekijken. Deze is te vinden op de Machevo Hotspots stand 8D008. Op dinsdag en woensdag kun je jouw stem uitbrengen op de innovatie die volgens jou alles in zich heeft om de PIP 2022 in de wacht te slepen. Naast de publieksprijs zal er op woensdagmiddag ook een juryprijs worden uitgereikt. Meer informatie kun je op de WoTS-website terugvinden.