Deel jouw deskundigheid in één van de seminars van de World of Electronics

Deel jouw deskundigheid in één van de seminars van de World of Electronics Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De inhoudelijke presentaties zijn een populair en gewaardeerd onderdeel van de WoTS. Samen met de exposanten organiseren we per wereld seminars rond actuele thema’s. Overweeg je om een presentatie te geven tijdens de beurs, of wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij de eerste seminaroverleggen voor de World of Electronics.

Tijdens de overleggen, die plaatsvinden via Teams, bepalen de exposanten met elkaar de inhoud van de lezingen. Als je van plan bent om mee te doen aan een seminar raden we je aan om deel te nemen aan deze overleggen. Jouw mening bepaalt mede de invulling van het programma! Hieronder zie je welke seminaroverleggen op de agenda staan. Alle bijeenkomsten vinden digitaal plaats via Microsoft Teams.

Internet of Things, de uitdagingen en toepassingen
In dit seminar belichten we de uitdagingen en het brede toepassingsgebied van Internet of Things (IoT). De focus ligt op praktijkvoorbeelden en cases voor nieuwe/complexe toepassingsgebieden en de bijbehorende uitdagingen.

Datum: woensdag 14 februari 10.00 – 11.30
Aanmelden: marc.berkouwer@fhi.nl

Artificial Intelligence (AI)
Het afgelopen jaar was er sprake van een explosie aan nieuwe toepassingen rond artificial intelligence (AI). Het begon met platforms als ChatGPT en inmiddels experimenteert het bedrijfsleven volop met generatieve AI die op basis van een opdracht zelf iets creëert. Voor het opslaan en verwerken van de data zijn krachtige chips nodig en het liefst zo klein mogelijk. In dit nieuwe seminar gaan wij in op de rol van de elektronica (hardware en embedded software) binnen AI.  

Datum: volgt
Aanmelden: melvin.brink@fhi.nl en marc.berkouwer@fhi.nl

(Embedded) Software Design
Het aandeel van software in het ontwikkelproces wordt vaak onderschat. Dit seminar informeert engineers en toepassers van embedded software over de mogelijkheden en uitdagingen bij het design van (embedded) software voor producten, apparaten of machines. De software bepaalt grotendeels de functionaliteit van producten. Belangrijke vraagstukken kunnen zijn: hoe houd ik de software op afstand up-to-date en hoe zit het met de traceerbaarheid, levensduur, betrouwbaarheid en het kwaliteitsmanagement?

Datum: donderdag 15 februari 10.00 – 11.30
Aanmelden: melvin.brink@fhi.nl 

Circulariteit
Een circulaire economie gaat de vervuiling van het milieu tegen. Het doel is om de levensduur van producten te verlengen en alle materialen opnieuw te gebruiken zonder afval te produceren. Voor elektronica betekent dit het verminderen van de winning van nieuwe grondstoffen, het verlengen van de levensduur van producten en het minimaliseren van afval en vervuiling. Hoe wij, als gehele elektronicabranche van ontwerp tot productie, kunnen en ook wettelijk moeten bijdragen aan de circulaire economie is het onderwerp van dit seminar.

Datum: woensdag 14 februari 13.00 – 14.30
Aanmelden: marc.berkouwer@fhi.nl

Graag zien we je via Teams bij een van de seminaroverleggen!