Eerste stappen voor de opbouw van de seminars zijn gezet

Eerste stappen voor de opbouw van de seminars zijn gezet Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De invloed van exposanten op de inhoud van een seminar is in deze fase zeer sterk. Zo is een seminar met de werktitel ‘Nieuwe standaarden (ATEX)’ omgevormd naar een verzameling aan presentaties die gaan over het transport van goederenstromen in de industrie. Voor het seminar rond ‘Voedselveiligheid’ is de hoofdrichting gelijk gebleven. De drie betrokken bedrijven hebben daarin juist focus gegeven aan de specifieke zaken die aan de orde moeten komen.

Bij de bespreking van het seminar ‘Nieuwe standaarden (ATEX)’ kwamen de drie betrokken bedrijven al snel tot de conclusie dat de ATEX-richtlijn op dit moment wat te specifiek zou zijn. Als een klant een ATEX-product vraagt, is men zich niet vaak bewust van alle aspecten die daar omheen spelen. Dus is het doel van dit seminar als volgt geformuleerd: Een neutraal/deskundig beeld geven van het transport van goederen in de industrie, waarbij diverse aspecten in verschillende situaties aan de orde komen.

Het doel voor het seminar Voedselveiligheid is: Een beeld geven van zaken die men tegenkomt met betrekking tot hygiëne, materialen, procedures, innovaties, tracking & tracing, risicobeperking, recalls, etc., maar ook richtlijnen, wetgeving, normen en eisen aan techniek. Om tot de boodschap te komen: ‘Procesoptimalisatie om voedsel veiliger te produceren’.

Voor deze twee seminars geldt dat andere exposanten aan de World of Industrial Processing zich nog kunnen aansluiten. Er zijn ook nog besprekingen over seminars met de titels ‘Basics of Industrial Processing’ en ‘Een beter koop- of uitvoeringsproces’.

U kunt zich melden voor betrokkenheid bij een seminar door een mail te sturen naar Willemijn de Groot.