EMC-scherm voor test- en meetapparatuur

EMC-scherm voor test- en meetapparatuur Door: EEMC B.V.

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) is van cruciaal belang voor de betrouwbare werking van moderne elektronische test- en meetapparatuur. Anders kan dit onnauwkeurige meetresultaten opleveren en zelfs storingen veroorzaken in andere elektronische systemen.
Vanwege de zeer gedetailleerde informatie op het scherm is er een oplossing nodig met foutloze optische kwaliteit en de hoogst mogelijke lichtdoorlatendheid voor maximale leesbaarheid. De EMC-afscherming mag daarin geen obstakel zijn.

Hiervoor biedt PSC de Solaris Shield oplossing.  Dit geavanceerde optical grade gegoten acrylaat heeft een meegegoten metalen fijnmazig gaas. Om het moiré-effect te voorkomen, kan het gaas eventueel gedraaid worden onder een hoek. De lichtdoorlatendheid is dan nog steeds een uitstekende 80%.

Vaak wordt een zilveren busbar toegepast om een goede elektrische verbinding tussen het displayvenster en de behuizing te garanderen. Een oppervlaktebehandeling kan worden toegevoegd om storende lichtreflecties te voorkomen of om de krasbestendigheid, danwel chemische resistentie te vergroten.
PSC kan ook EMC displayschermen bieden voor resistive touch screens of een retro-fit EMC oplossing voor bestaande displays of monitoren.