FASTER werkbanken zijn nog relatief onbekend in Nederland, maar dat zal snel veranderen. Sinds dit jaar verzorgt SALM EN KIPP vanuit Breukelen de verkoop, installatie en technische ondersteuning van FASTER veiligheidswerkbanken. De Italiaanse fabrikant produceert bioveiligheidskasten conform EN 12469 en NSF/ANSI 49 en laminaire flow kasten, zowel down-flow als cross-flow. Daarnaast bestaat het assortiment uit PCR werkkasten, isolatoren in onder- en overdruk voor een maximaal beschermingsniveau, en afvoerloze zuurkasten met hoge flexibiliteit ten aanzien van filtermaterialen. Bovendien maakt FASTER speciale kasten voor integratie van grote instrumenten of het afwegen/handelen van poeders.

Voor alle typen FASTER werkkasten geldt dat ze ontworpen zijn voor eenvoudig reinigen en voldoen aan de hoogste normen wat betreft veiligheid en prestaties.

SALM EN KIPP heeft meer dan 15 jaar ervaring met de verkoop en service van veiligheidswerkbanken, en kan haar klanten daarom direct optimaal van dienst zijn. Voor SALM EN KIPP waren een aantal zaken doorslaggevend om tot een samenwerking te besluiten; dat de productie in Europa plaats vindt, de korte levertijden, en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien kan FASTER flexibel inspelen op speciale verzoeken van klanten, iets wat SALM EN KIPP de afgelopen jaren ziet toenemen. Beide partijen verwachten dat het assortiment van FASTER perfect aansluit bij de behoeften van de Nederlandse markt, gezien de hoge eisen die hier worden gesteld aan kwaliteit, technologie, geluidsniveau, energieverbruik en technische ondersteuning.

Je kan de FASTER bioveiligheidskast komen bekijken op stand 7B046.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)