Gator Bio tekent exclusieve distributieovereenkomst met I&L Biosystems

Gator Bio tekent exclusieve distributieovereenkomst met I&L Biosystems Door: I&L Biosystems BeNeLux B.V.

Gator Bio, het bedrijf achter de next-gen Biolayer Interferometry (BLI) techniek, heeft in juni 2022 een overeenkomst getekend met I&L Biosystems, distributeur van innovatieve biomedische en biotechnologische producten. Met deze samenwerking wordt eiwitkarakterisering nog eenvoudiger voor alle onderzoeks- en productiegemeenschappen in Europa. 

De meerwaarde voor de klanten van I&L Biosystems
"Het Gator BLI-platform en de reeks innovatieve biosensoren is een belangrijke toevoeging aan I&L's portfolio van eiwitkarakteriseringsproducten, en we zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die Gator onze klanten zal bieden bij het karakteriseren van antilichamen, eiwit interacties, AAV's en kleine moleculen", aldus de heer Alexander. M. Beljaars, CEO van I&L Biosystems GmbH. “Toegang tot deze nextgen-technologie is de sleutel tot de voortdurende ondersteuning van onze biofarmaceutische en academische onderzoeksklanten in onze regio's. We zijn erg enthousiast over het helpen van de onderzoeks- en productiegemeenschap met de nieuwe toepassingen in gentherapie, immuuntherapie en de ontwikkeling van lipide nano deeltjes."

De BLI-techniek van Gator Bio
De Gator-instrumenten en biosensoren maken realtime analyse mogelijk van biomoleculaire interacties die informatie verschaffen over affiniteit, kinetics, concentratie en epitoopbinning. Het belangrijkste is dat de analytische capaciteiten van Gator Bio een betere en snellere karakterisering van potentiële geneesmiddelen mogelijk maken, waardoor een grotere waarde wordt geboden bij de ontwikkeling van geneesmiddelen waarbij bestaande methoden beperkingen hebben op het gebied van doorvoer, prestaties en kosten. 
Dr. Hong Tan (CEO Gator Bio): "I&L Biosystems heeft een geschiedenis in het brengen van nieuwe en innovatieve technologieën - zoals blijkt uit hun eerdere succes bij het commercialiseren van diverse multi-analyzers, eiwitzuiveringsapparatuur, SPR-instrumenten en bioreactoren. We kijken ernaar uit om met het I&L Biosystems team samen te werken om het Gator-platform naar gebruikers in de hele regio te brengen.”

8-kanaals systeem GatorPrime
GatorPrime is een next-gen Biolayer Interferometry (BLI) systeem op basis van 96-wells plaatformaat. Dit 8-kanaals systeem analyseert 8 monsters in 30 seconden en 96 monsters in minder dan 30 minuten. Tot de toepassingen behoren: AAV-kwantificering en -kinetics, eiwit-kleine molecuul interactie, eiwit-eiwit interactie, receptor-ligand binding, epitoop binning en kinetics-analyse.

Een maatje meer: GatorPlus
GatorPlus is een BLI-systeem met een plaatformaat van 384-wells. Het systeem is in staat om tot 16x16 aan epitoop binning te meten, te kwantificeren en kinetics te meten in één run. De BLI-systemen van Gator Bio hebben een uitzonderlijke temperatuurregeling die leidt tot een sterk verbeterde basislijnstabiliteit en grotere precisie en nauwkeurigheid. De nieuwe oppervlaktechemie van de BLI-probes van Gator Bio zorgt voor een hogere gevoeligheid.

Bekijk de producten of vraag vandaag nog een demo aan.