Inspiratie en betrokkenheid op de WoTS

Inspiratie en betrokkenheid op de WoTS Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De inspanning van de deelnemende bedrijven heeft ertoe geleid dat meer dan 22 duizend bezoekers de beurs World of Technology & Science 2018 wisten te vinden. De World of Laboratory trok gedurende de 4 dagen 5.063 bezoekers. Gezamenlijk met de deelnemers zijn er veel thema’s, X-peditions en seminars vormgegeven.

Voor het thema Life Science was de belangstelling groot, niet alleen het seminar maar ook de X-pedition was druk bezocht. Vroegtijdig werden de sprekers betrokken bij het seminar, door op locatie een aantal filmpjes te schieten over hun inspirerende projecten. Dit leverde een goed gevulde zaal op. De 6 deelnemers aan de X-pedition toonden de complete workflow voor het werken met cellen. Het gehele proces van persoonlijke veiligheid, het kweken van cellen, sampleselectie tot analyse kwam aan de orde.

Ook de andere thema’s, Veiligheid op het lab, Kalibratie & Kwaliteit en Food & Beverage trokken enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers. In totaal namen 24 exposanten deel aan de X-peditions, verdeeld over 4 thema’s.

Nieuw deze editie was een seminar volledig gericht op één technologische ontwikkeling. Fotonica wordt gezien als sleuteltechnologie voor de 21ste eeuw. Tijdens het seminar kwamen de rol van fotonica in het lab en de manier waarop dit zich de komende jaren gaat ontwikkelen aan de orde. Naast een achtergrondverhaal kwamen diverse applicatiegebieden zoals medische fotonica en voedselveiligheid aan de orde, waardoor het geheel goed aansloot bij de interesse van de bezoekers.

Alle feiten en cijfers uit de evaluaties worden nu verzameld en binnenkort gedeeld met de exposanten. Wij kijken uit naar World of Technology & Science 2020, waarbij we veel facetten van afgelopen editie zullen tegenkomen maar ook veel nieuwe oplossingen. Want één ding is zeker: de technische ontwikkeling is nog nooit zo hard gegaan.