Is Loxone een open of gesloten automatiseringssysteem? Zoekresultaten op Google of AI brengen ons niet dichter bij het juiste antwoord, aangezien letterlijk elke pagina iets anders zegt. Maar wat is nu de waarheid. 

Laten we beginnen met een spoiler: zoals gewoonlijk ligt de waarheid in het midden. In bepaalde aspecten spreken we over een gesloten automatiseringssysteem, terwijl het in andere aspecten een open systeem is. Wat betekent dit voor installateurs en eindgebruikers? Laten we dit van dichterbij bekijken.

Inbreker schrikt af van Loxone's automatiseringssysteem

Een gesloten systeem betekent veiligheid en kwaliteitsgarantie

Onze hoogste prioriteit is het garanderen van absolute veiligheid van de gegevens van Loxone gebruikers. Daarom werkt het automatiseringssysteem niet op basis van de cloud en blijven alle gegevens in de Miniserver. Hoe meer gesloten het automatiseringssysteem is, hoe kleiner de kans op externe factoren die de beveiliging negatief kunnen beïnvloeden.

Daarnaast is ons doel om klanten een compleet automatiseringssysteem aan te bieden, gerealiseerd van A tot Z met Loxone componenten. Dit zorgt voor een stabiele en efficiënte omgeving die haar taken zonder problemen uitvoert. De kwaliteit van onze producten wordt nauwkeurig gecontroleerd, waardoor we er zeker van zijn dat we klanten het beste bieden. We begrijpen de relaties tussen specifieke elementen grondig, waardoor we weten hoe we eventuele problemen moeten oplossen of nieuwe functies kunnen toevoegen.

De harmonie van het Loxone ecosysteem garandeert gebruikers een consistent, probleemloos werkende oplossing. Onze klanten hebben echter vaak al bepaalde apparaten in huis en specifieke voorkeuren over hoe hun woning of commerciële gebouw eruit moet zien. Daarom konden de groene deuren niet volledig gesloten blijven.

Installateur met groene Loxone Miniserver in de hand, omringt met logo's van gerenommeerde merken die met Loxone samenwerken

 

 

 

 

 

 

Openheid is de drijvende kracht achter innovatie

We zijn tot op zekere hoogte beperkt in wat we onze klanten kunnen bieden. We zijn (voorlopig) geen producent van ventilatoren, huishoudelijke apparaten of omvormers. Er zijn veel bedrijven die dit al decennia doen en het vertrouwen van miljoenen gebruikers hebben gewonnen.

Bij Loxone geloven we in kwaliteit. Onze componenten worden grondig getest en 100% geproduceerd in landen van de Europese Unie. Ditzelfde principe geldt wanneer we besluiten ons automatiseringssysteem compatibel te maken met apparaten van derden. Daarom vind je onder onze strategische partners gerenommeerde merken zoals Miele, De Dietrich, Fronius, Bosch en Tesla – allemaal garantie voor kwaliteit (de volledige lijst van ondersteunde apparaten vind je hier). Door het Loxone systeem open te stellen voor samenwerking met componenten van deze merken, zijn we er zeker van dat zowel wij als onze klanten op hen kunnen vertrouwen en een uitstekende werking van het geheel kunnen garanderen. Dit betekent dat zowel installateurs als eindgebruikers hun project kunnen personaliseren en aanpassen aan hun eigen behoeften.

Het is niet mogelijk om zomaar elk apparaat te integreren met Loxone, hoewel we voortdurend werken aan het uitbreiden van ons aanbod. Het is echter belangrijk voor ons op kwaliteit te garanderen en dat zal niet veranderen.

Loxone is een bedrijf dat vooruit kijkt en wil groeien, de wereld wil veranderen en innovatie wil brengen in de manier waarop we leven. We passen ons aan de behoeften van onze klanten en partners aan; we doen dit echter op een gecontroleerde manier, zonder de waarden op te geven die we vanaf het begin hebben gekoesterd.

Hybride die de grenzen tussen open en gesloten vervaagt

Wat is dus de conclusie? Loxone is een hybride automatiseringssysteem die aan de ene kant gebruikers veiligheid en een op alle vlakken geteste ervaring biedt. Aan de andere kant kunnen we niet verwachten dat iedereen zijn project uitsluitend met Loxone realiseert, zonder gebruik te maken van apparaten die wij niet aanbieden.

Wat betekent dit voor eindgebruikers? Zij krijgen de mogelijkheid om het automatiseringssysteem te personaliseren en een installatie te ontvangen die aan hun behoeften en verwachtingen voldoet. Tegelijkertijd krijgen ze de garantie van kwaliteit en de zekerheid dat ze een oplossing van topniveau hebben gekocht, die de veiligheid van hun gegevens en de werking van het geheel niet in gevaar brengt.

Installateurs krijgen op hun beurt de onschatbare mogelijkheid om klanten een op maat gemaakte oplossing te bieden. Als zij vinden dat een bepaald apparaat beter geschikt is dan een ander voor een specifiek project, hebben ze de mogelijkheid om de installatie naar eigen inzicht uit te voeren. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Loxone en andere fabrikanten, kunnen ze verder gaan en innovatieve en creatieve oplossingen creëren. Soms levert de som van de samengevoegde delen meer op dan het gebruik ervan afzonderlijk.

en_GBEnglish (UK)