IXON IXrouter in EPLAN Data Portal

IXON IXrouter in EPLAN Data Portal Door: IXON B.V.

Sinds vrijdag 19 juni zijn de componentgegevens van alle IXON-routers opgenomen in de EPLAN Data Portal. Hierdoor is het voor gebruikers van het EPLAN Platform bijzonder eenvoudig om gegevens van de IXON-routers en -gateways te raadplegen en in hun ontwerpen op te nemen.

Overloon 22 juni 2020  -  Machine-, besturings- en schakelinstallatiebouw maken al jaren veelvuldig gebruik van productgegevens, zoals die binnen de EPLAN Data Portal worden aangeboden. In deze Data Portal zijn inmiddels componentgegevens van ruim 300 fabrikanten met bijna 1 miljoen producten beschikbaar. Fabrikanten leveren deze gegevens zelf aan en kunnen deze ook heel eenvoudig up-to-date houden. Met deze apparaatgegevens kunnen gebruikers van de EPLAN Data Portal wereldwijd hun engineeringsprocessen vereenvoudigen en versnellen.

Voor het ontwerpen van virtuele schakelkasten kunnen engineers de benodigde macro's, componentgegevens en 3D-data eenvoudig in de EPLAN Data Portal selecteren en in hun CAE-ontwerpen opnemen. Hierdoor is het heel eenvoudig om automatisch verbindingen te maken tussen de apparatuur van verschillende fabrikanten.

Remote Service & IIoT-dienstverlener IXON timmert wereldwijd hard aan de weg om machinebouwers en system integrators toegang op afstand en datadiensten aan te bieden voor industriële machines en gebouwbeheersystemen. Voor het aanbieden van deze services maakt IXON gebruik van IXrouters, zelf ontworpen VPN gateways die specifiek voor deze toepassing zijn geoptimaliseerd. 

Doordat IXON zijn IXrouters nu ook aan de EPLAN Data Portal heeft toegevoegd wordt het voor ontwerpers van industriële installaties eenvoudiger en laagdrempeliger om IXON in hun EPLAN-ontwerpen met andere producten te combineren.

Bart van den Corput (IXON): "Veel van onze klanten gebruiken EPLAN voor het ontwerpen van schakelkasten. Het toevoegen van alle producten van IXON aan de EPLAN Data Portal was daarom vanzelfsprekend. Een van de kernwaarden van IXON is dat wij onze klanten graag zo optimaal mogelijk willen bedienen. Doordat de producten van IXON zijn toegevoegd aan de EPLAN Data Portal kunnen onze klanten nog makkelijker gebruik maken van onze producten tijdens het ontwerpen van de schakelkasten. We hebben zowel een 2D als een 3D-model toegevoegd om een maximale klantbeleving te creëren."

Inmiddels zijn alle type routers en de bijbehorende accessoires toegevoegd in het portaal. Bart: "Van ons contact bij EPLAN, accountmanager Paul Lempens, hebben we de juiste info gekregen om de producten van IXON in de Data Portal te kunnen uploaden. We hebben zelf alle technische tekeningen gemaakt in 2D en 3D in EPLAN. De EDZ-files zijn ter review aangeboden aan de EPLAN content quality department en na een paar revisies is er groen licht gegeven en hebben we het EDS certificaat behaald. Een geweldig resultaat, waar we bijzonder blij mee zijn!"

IXON IXrouter en accessoires in EPLAN Data Portal
IXON IXrouter en accessoires in EPLAN Data Portal

Over IXON

IXON biedt machinebouwers, system integrators en andere automatiseerders een veilige en gebruiksvriendelijke end-to-end IIoT-oplossing. Hierdoor is het voor klanten heel eenvoudig om toegang op afstand en remote service te bieden aan afnemers van deze industriële machines. IXON is actief in meer dan 100 landen en bedient enkele tienduizenden klanten.

Belangrijk onderdeel van het IXON productgamma is een zelf ontworpen industriële VPN router, de IXrouter, die specifiek is ontwikkeld om machines veilig online te brengen en het risico op datalekken zo klein mogelijk te maken. Van de IXrouter bestaan meerdere modellen met uiteenlopende verbindingsmogelijkheden.

Dankzij de remote service-oplossing van IXON kan de machinebouwer zich toeleggen op het leveren van zeer efficiënte machines en apparatuur en daarbij service op maat leveren, zonder zich zorgen te hoeven maken over beveiligingsproblemen. Door de data van machines in IXON Cloud te analyseren, is het mogelijk om dashboards (Web HMI) te bouwen voor online condition monitoring en om predictive maintenance aan te bieden of andere businessmodellen. Het is onze missie om machinebouwers te ondersteunen in hun werk door het aanbieden van de meest veilige en gebruiksvriendelijke IIoT en remote access oplossingen. Ervaar IXON en de IXrouter zelf op www.ixon.cloud en probeer de gratis Product Tour.

Meer informatie: www.ixon.cloud

Over EPLAN

EPLAN levert engineeringsoftware- en serviceoplossingen op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Het bedrijf ontwikkelt een van 's werelds meest toonaangevende softwareoplossingen voor machine- en paneelbouwers. EPLAN is ook de ideale partner wanneer het gaat om uitdagende engineeringprocessen te stroomlijnen.  

Zowel gestandaardiseerde als op-maat gemaakte interfaces voor ERP- en PLM/PDM-systemen zorgen voor dataconsistentie in de gehele waardeketen. Werken met EPLAN betekent grenzeloze communicatie tussen de verschillende engineeringsdisciplines. Of het nu om grote of kleine ondernemingen gaat, klanten kunnen hun expertise zo efficiënter inzetten. EPLAN wil met klanten en partners meegroeien en bevordert de integratie en automatisering in de engineering. Wereldwijd ondersteunt EPLAN meer dan 55.000 klanten. De focus ligt op ´efficient engineering´. 

EPLAN is in 1984 opgericht en maakt deel uit van de Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief met 18 productielocaties en 80 internationale dochterondernemingen. In de Friedhelm Loh Group zijn 12.000 mensen wereldwijd in dienst en genereerde in 2018 een omzet van ongeveer 2,6 miljard euro. Het familiebedrijf ontving in 2019 voor de elfde keer op rij de onderscheiding ´Duitse topwerkgever´. Daarnaast werd de Friedhelm Loh Group na een onderzoek door Deutschland Test en Focus Money erkend als ´Top-beroepsopleider´.

Voor de Nederlandse markt biedt EPLAN engineeringsoplossingen aan vanuit Zevenaar. Onze CAE-software helpt klanten bij het ontwerpen, aanmaken en up-to-date houden van de schema´s en technische documentatie. En dat over alle engineeringdisciplines heen.

Bezoek voor meer informatie:

www.eplan.nl
EPLAN Software & Services B.V.
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Phone: +31-316-591 770
marketingcommunicatie@eplan.nl

www.ixon.cloud
IXON Cloud
Vierlingsbeekseweg 52A
5825 AX Overloon
Phone: +31 85 744 1105
marketing@ixon.cloud