IXON B.V.

Banner IXON

IXON: een veilige, betrouwbare en toegankelijke manier om verbonden te blijven met je machines & klanten

De machinebouwer van de toekomst is een serviceverlener

Het bouwen van een goede machine is niet langer iets extra's. Machinebouwers zijn naar elkaar toegegroeid op het gebied van productkwaliteit. Landen met lagere kosten hebben aanzienlijk in hun capaciteiten geïnvesteerd en zijn nu ook in staat machines van hoge kwaliteit te produceren.

De meeste machinebouwers zijn zich ervan bewust dat zij, om concurrerend te blijven, moeten innoveren en zich aan deze veranderende marktomstandigheden moeten aanpassen door hun serviceaanbod te optimaliseren en uit te breiden. De vraag is echter hoe.

Afstappen van het "build, sell and forget" model 

De basis voor deze services is de fysieke verbinding met de machines van je klant. Of het nu gaat om basics als remote access of het ontwikkelen van nieuwe, meer proactieve services op basis van machinedata: zonder deze verbinding is niets mogelijk.

Het is niet altijd gemakkelijk om de eindklant te overtuigen, en vaak wordt het ook niet als een strategisch doel beschouwd om gedurende de hele levenscyclus verbonden te blijven met je machines. Daarom verliest men die verbinding vaak nadat de machine is uitgeleverd.

Services als concurrentievoordeel

Met een beter serviceaanbod kun je je onderscheiden van concurrenten die alleen machines en misschien wat basisservices aanbieden. Dit zal je helpen je te onderscheiden op de markt, klantenloyaliteit te verhogen en nieuwe business te winnen.

En hoewel omzet en winst misschien niet de primaire motivatie zijn, hebben services hogere winstmarges. Services bieden ook een stabielere inkomstenstroom dan machines, die onderhevig kunnen zijn aan wisselende vraag. 

Verbonden blijven als strategie

Verbonden blijven met je machines en klanten is daarom een strategische beslissing. Het is niet alleen een operationele beslissing op basis van de behoefte aan remote access voor je engineeringteam. Daarom biedt IXON machinebouwers een veilige, betrouwbare en toegankelijke manier om hun machines, team en klanten te verbinden op één IoT platform.

Maak je IoT droom werkelijkheid

Omdat wij onze eigen hardware produceren, beheersen wij de hele keten van machine tot cloud. Dit is de enige manier om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Grote investeringen vooraf en langdurige softwareontwikkelingsprojecten zijn niet nodig. Veel functionaliteiten zijn standaard inbegrepen, waaronder het verlenen van toegang aan klanten tot je portaal. Zo kun je klein beginnen en snel bijleren. 

Bovendien integreert IXON met talloze applicaties van derden: PLC systemen, ERP, CRM en ticketing software. IXON biedt tal van maatwerkopties. Zo loop je niet tegen de beperkingen van een standaard softwareproduct aan.

Wij zijn het enige IoT platform met een geïntegreerde remote access oplossing. Hierdoor hoef je je machines en gebruikers niet op twee verschillende plaatsen te beheren: een IoT platform en een remote access oplossing. 

Geloof ons niet op ons woord

Wereldwijd zijn al meer dan 50.000 machines van ruim 2.500 machinebouwers aangesloten op IXON. IXON heeft als doel hen te helpen slagen in hun overgang van het 'build, sell and forget model' naar het worden van een serviceverlener met de juiste technologie en ondersteuning.

 

 

Naw gegevens

IXON B.V.
Zuster Bloemstraat 20
5835DW Beugen
NEDERLAND

Tel: +31 6 28465805

De heer R. Jansen
ron.jansen@ixon.cloud
Naar website

Nieuws

VAI Packaging verbetert productiviteit, efficiëntie en servicekwaliteit met Industrial IoT

24/03/2023Dankzij remote access en data kunnen machinebouwers het onderhoud ter plaatse verbeteren en de optimalisering van de nieuwe generatie machines bevorderen. Laten we kijken naar het voorbeeld van VAI Packaging,...

Lees meer

Waarom machinebouwers in de verpakkingsindustrie moeten investeren in service

24/03/2023In de verpakkingsindustrie verschuift de focus van machinebouwers van machineverkoop naar de verkoop van services. Dit vereist dat ze verder denken dan het traditionele productaanbod en in de huid van...

Lees meer

CSi palletising vermindert zijn CO² voetafdruk door service op afstand met IXON Cloud

19/01/2023CSi palletising levert volledig geïntegreerde materiaalverwerking en palletiseersystemen voor de fast moving consumer goods industrie. Van single robot palletiser cellen tot de snelste multi load & line palletiseermachines. Toegang op...

Lees meer

Cellro tilt service naar een hoger niveau en onderstreept het belang van security

19/01/2023Cellro is een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van robotautomatisering voor de machinebouw. Hun uitgangspunt is dat automatisering toekomstbestendig moet zijn. De systemen van Cellro, zoals Xcelerate, zijn daarom eenvoudig aanpasbaar....

Lees meer

How data logging taught Wientjens more about their machines in the field

21/04/2022Wientjens - The Dutch Water Company produces water and energy recycling equipment for textile laundries, for circularity benefits in the washing process. When they started looking into their machine data,...

Lees meer

Evenementen

Machinebouw event

Big Data, Cyber Security, Deep Learning, procesoptimalisatie, modulair bouwen, Machine vision, predictive maintenance en bekabeling. Deze actuele thema’s komen uitgebreid aan bod itijdens het Machinebouw event.

Het event biedt een sterk netwerk aan machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux.

De sprekers en deelnemers van dit event laten in één dag zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Technology & Science bestaat uit 3 unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory en World of Electronics. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer