Kerncentrales, covid-experts en waterstof - industrial processing

Kerncentrales, covid-experts en waterstof - industrial processing Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Kerncentrales, covid-experts en waterstof

De beurs World of Technology & Science biedt veel waarde aan de bezoekers uit industrie, zorg en wetenschap. Naast de deskundigheid van de exposanten, diverse projecten op de beursvloer en seminars in de vijf werelden wordt een generiek programma aangeboden. Experts spreken over de veiligheid van kerncentrales, de expertise rond Covid-19 en Waterstof. Vanzelfsprekend wordt aandacht gegeven aan de basics of Industrial Processing. De echte verhalen van de techniek zullen een sterke aantrekkingskracht geven in de bezoekerswerving.

Rationele en technische deskundigheid rond kerncentrales, de semiconductorindustrie, robotisering en de aanpak tijdens de Covid-19 pandemie worden benadrukt in vier generieke seminars.

Voor een breed technisch publiek is het interessant te weten hoe de techniek van de huidige kerncentrales werkt, hoe nucleaire installaties geïnspecteerd worden en hoe de toekomstige ‘Generatie 4 reactoren’ vorm gegeven worden. De deskundigen presenteren de heldere kennis, om te garanderen dat installaties veilig en robuust zijn. Het nuchtere verhaal.

Zo geldt het ook voor de Covid-experts. Drie deskundigen die een belangrijke rol hebben mogen vervullen in persoonlijke beschermingsmiddelen, coronatesten en de ontwikkeling van vaccins geven een rationeel beeld van de benodigde acties in de twee jaar die achter ons liggen. Zij haken ook in op de mogelijke lessen voor de toekomst van de zorg.

In het seminar rond robotisering wordt door een onderzoeker van MIT een presentatie verzorgd over de impact van robotica op de industrie, de economie en de arbeidsmarkt. Vanuit de WUR vertelt een onderzoeker over de lessen van de natuur. Hij gaat met name in op de griptechnologie van kikkers en wat we daardoor kunnen verbeteren met robotisering. Twee concrete voorbeelden in de industrie van Moba en Marel maken dit seminar compleet.

Er wordt een grote rol verwacht van waterstof in de energietransitie: een ontwikkeling waar veel exposanten een bijdrage aan leveren met instrumentatie en technische oplossingen. Tijdens de beurs komt dat naar voren in het Waterstofplatform. Er worden geïntegreerde innovaties getoond op het gebied van productie, distributie en toepassing van (groene)waterstof.

De ervaringscijfers geven aan dat 90% van de seminar bezoekers ook de beurs gaan bezoeken. Ze zijn namelijk geïnteresseerd in de deskundigheid en zoeken oplossingen. Exposanten gaan hier op inhaken door met hun mogelijkheden en uitingen in het voorkeursrijtje van de bezoekers te staan.

Als u vragen heeft over actuele mogelijkheden, kunt u die stellen aan Willemijn de Groot.