Kerncentrales, covid-experts en waterstof

Kerncentrales, covid-experts en waterstof Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Kerncentrales, covid-experts en waterstof

De beurs World of Technology & Science is een bezoek meer dan waard. Naast de deskundigheid van de exposanten en diverse interessante projecten op de beursvloer, worden er tal van seminars georganiseerd. Experts spreken bijvoorbeeld over de veiligheid van kerncentrales, de expertise rond Covid-19 en waterstof. 

Rationele en technische deskundigheid rond kerncentrales, de semiconductor industrie, robotisering en de aanpak tijdens de Covid-19 pandemie worden in vier generieke seminars benadrukt.

Voor een breed technisch publiek is het interessant te weten hoe de techniek van de huidige kerncentrales werkt, hoe nucleaire installaties geïnspecteerd worden en hoe de toekomstige ‘Generatie 4-reactoren’ vormgegeven worden. De deskundigen presenteren de heldere kennis, om te garanderen dat installaties veilig en robuust zijn. Het nuchtere verhaal.

Zo geldt dat ook voor de Covid-experts. Drie deskundigen die een belangrijke rol hebben mogen vervullen in persoonlijke beschermingsmiddelen, testen en de vaccinontwikkeling geven een rationeel beeld van de benodigde acties in de twee jaar die achter ons liggen. Zij haken ook in op de mogelijke lessen voor de toekomst met betrekking tot de zorg.

Er wordt een grote rol van waterstof verwacht in de energietransitie: een ontwikkeling waar veel exposanten een bijdrage aan leveren met instrumentatie en technische oplossingen. Tijdens de beurs komt dat naar voren in het Waterstofplatform. Deelnemers tonen geïntegreerde innovaties op het gebied van productie, distributie en toepassing van (groene) waterstof.

Binnen het hele pallet van deskundigheid op WoTS 2022 is er voor iedere bezoeker relevante kennis te vinden om tot goede oplossingen bij de eigen uitdagingen te komen.

U kunt zich hier aanmelden voor een bezoek.