Monmouth Scientific Limited: een refentie binnen 'Clean Air Solutions'

Monmouth Scientific Limited: een refentie binnen 'Clean Air Solutions' Door: Led techno BV

Monmouth Scientific Limited, toonaangevende ontwerper, fabrikant en leverancier van 'Clean Air Solutions'.

 

Monmouth Scientific Limited is ontstaan in 2004 en is gespecialiseerd in recirculerende filtratie, ducted fume cupboards (gesloten zuurkastinstallaties), laminaire flow en biologische veiligheidskabinetten (BSC). 

Enkele casestudies

Hun klantenbestand is indrukwekkend, een overzicht: 

  • University Of Birmingham, de afdeling Surgical Reconstruction and Microbiology Research Centre was op zoek naar een oplossing om op een steriele manier te testen op biomakers (microRNAs) . Het antwoord van Monmouth Scientific was het leveren van 3 Guardian®Class II Biological Safety Cabinets. Deze cabinets maken gebruik van een speciaal geventileerde behuizing, ontwikkeld voor steriele materiaalbehandeling. De eenheid garandeert zowel de operator als het werkmateriaal bescherming tegen mogelijke besmettingen met biologische risico's. De unit is uitgerust met H14 HEPA-filters om een schone omgeving van ISO-klasse 4 te creëren, en de luchtverspreider en schuine inlaat van de unit garanderen een efficiënte en soepele luchtstroom. Binnenin de kast zorgt een UV-verlichtingsstrip voor volledige VHP & formaline sterilisatie.

     

  • Glentham Life Sciences, leverancier van chemicaliën, biochemicaliën en lifescience producten voor onderzoeks-, industriële en farmaceutische klanten was op zoek naar een mogelijkheid om veilig chemische poeders, vloeistoffen en stoffen te herverpakken. Hiervoor werden er Ductaire® Ducted Fume Cabinet geleverd. De opklapbare voorruit biedt volledige toegang tot de werkruimte en is voorzien van een kabeldoorgang zodat apparatuur zoals weegschalen gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. De zuurkast heeft een hoge chemische bestendigheid en een volledig gelaste polypropyleen constructie, met een integrale opvangbak. Bovendien werd er een en op maat werkoppervlak gemaakt zodat grote vaten met vloeistoffen gemakkelijk in de kast passen, wat er opnieuw voor zorgde dat volledig werd voldaan aan de flexibiliteitsvereisten van de klant.

     

  • Public Health Wales  beschermt de gezondheid en het welzijn van de bevolking. Tijdens de Covid-19-pandemie zochten ze naar een oplossing om duizenden swabs te analyseren. De levering van 10 Bio Safety Cabinets klasse II was de oplossing.  De units zijn uitgerust met H14 HEPA-filters om een schone omgeving van ISO-klasse 4 te creëren, en de luchtverspreider en schuine inlaat van de unit garanderen een efficiënte en soepele luchtstroom. Binnenin de kast zorgt de UV-verlichtingsstrook voor volledige VHP & formaline sterilisatie, waardoor het interieur van de bioveiligheidskast schoon blijft wanneer het niet in gebruik is en zorgt voor efficiënte en volledige desinfectie.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden, bezoek ons dan zeker op WOTS, hal 7, stand 7F066.

Registreer je hier via deze link.