Oplossingen voor het sneller en veiliger aansluiten van energieopslagsystemen

Oplossingen voor het sneller en veiliger aansluiten van energieopslagsystemen Door: FHI federatie van technologiebranches

Het aansluiten van batterijmodules is voor installateurs en system integrators vaak een tijdrovende, kostbare en soms zelfs een gevaarlijke klus. Dit wordt veroorzaakt door o.a. schroefverbindingen, dure bekabeling en slechte standaardisatie. Op het Energy Storage event geeft Matthias Schröder van Phoenix Contact een presentatie over de huidige problematiek, de nieuwe rol/benadering van installateurs en system integrators en nieuwe connector technologieën voor het aansluiten van batterijmodules. 

Uitgangspunt van deze nieuwe benadering is dat vanaf de design fase installateurs en system integrators uitvoerig betrokken worden bij het gehele proces. Door middel van onderzoeken en bijeenkomsten worden de wensen en huidige problemen in kaart gebracht. De samenwerking met System Integrators en installateurs heeft er toe geleid dat door nieuwe connectoroplossingen het aansluiten van batterijmodules nu sneller, veiliger en betrouwbaarder is.

Ook zal hij in zijn presentatie een update geven hoe de standaardisatie van ESS (Energy Storage Systems) momenteel geregeld is.

Spreekt dit onderwerp u aan en wenst u de lezing van Matthias Schröder bij te wonen? Meld u dan hier aan voor een gratis bezoek aan het event en de lezing van Phoenix Contact.  Het volledige lezingenprogramma kunt u hier bekijken.