Overheid komt met actieplan voor snelle verbetering van ventilatie op scholen

Overheid komt met actieplan voor snelle verbetering van ventilatie op scholen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De Rijksoverheid komt met een actieplan om de ventilatie in schoolgebouwen snel te verbeteren. Een betere ventilatie in klassen is volgens de regering snel nodig. Zo komt er een hulplijn voor scholen, een spoeddienst van experts die helpen om de ventilatie op orde te maken. Ook krijgt elk klaslokaal een CO2-meter.

Via de website ventilatiehulp.nl kunnen scholen advies inwinnen. Ook kan een hulpteam van experts worden ingeschakeld. Dan worden scholen bezocht door een expert op het gebied van ventilatie. Scholen en gemeenten kunnen nog tot 30 april gebruik maken van de bestaande SUViS-subsidieregeling om de ventilatie te verbeteren.

Daarnaast krijgt elk klaslokaal een CO2-meter. Scholen krijgen via kenniscentrum Ruimte-OK informatie over hoe je de CO2-meter goed gebruikt en wat je kunt doen als de meter te hoge waarden aangeeft.

Wilt u meer weten over hoe gebouwen op de juiste manier geventileerd kunnen worden? Lees het door experts binnen de branche Gebouw Automatisering opgestelde adviesdocument.

Bron: Rijksoverheid