Seminar: de uitdagingen van Internet of Things

Seminar: de uitdagingen van Internet of Things Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 27 september trappen we WoTS 2022 af met een seminar over Internet of Things (IoT). IoT speelt een steeds grotere rol in applicaties voor consumenten en de industrie. Dit brengt praktische voordelen met zich mee, maar ook risico’s op het gebied van online veiligheid en privacy. Tijdens het seminar praten zes experts u in één ochtend bij over de uitdagingen rondom IoT en hoe we die het hoofd kunnen bieden.

Jan Vonk van Betronic opent het seminar met een lezing over de praktische en financiële aspecten van IoT-toepassingen binnen het bedrijfsleven. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bespreekt hij de zakelijke afwegingen die van belang zijn rond IoT-besluitvorming. Arco Snoey van TOP-electronics introduceert tijdens zijn presentatie een batterij met een uitzonderlijk lange levensduur, waardoor u in de toekomst mogelijk nooit meer een batterij van een IoT-apparaat hoeft te vervangen!

Als u geïnteresseerd bent in het traceren van spullen en zelfs mensen via IoT dan moet u beslist de lezing van Mathias Laursen bezoeken. Hij vertelt namens C.N. Rood over de voor- en nadelen van tracking via ultra wide band. De ochtend wordt afgesloten door Douwe Schoenmakers van Arcobel en Thomas Brekelmans van Anyware. Zij leggen uit hoe het arbeids- en kennistekort in het spoor door de inzet van IoT verholpen kunnen worden.

Ook Telerex en Althen verzorgen een lezing, maar de onderwerpen zijn momenteel nog niet bekend. Dagvoorzitter Herman Tuininga, directeur van Salland Electronics, verbindt de lezingen aan elkaar. Kortom: het wordt een inspirerende ochtend die u beslist niet wilt missen! De toegang tot het seminar is gratis voor bezoekers van WoTS, maar meld u vooraf wel even aan.