Vooruitgang door samenwerking - Open Industry 4.0 Alliance

Vooruitgang door samenwerking - Open Industry 4.0 Alliance Door: FHI federatie van technologiebranches

De huidige uitdagingen in de industrie zijn zodanig groot dat samenwerking noodzakelijk is. Zowel tussen leveranciers als met eindgebruikers. Dat vraagt dan ook om een open aanpak van technologie en het gebruik van standaardisering. Partners van de Open Industry 4.0 Alliance presenteren concrete voorbeelden in het seminar op dinsdag 27 september.

De Open 4.0 Alliance is een ontbrekende schakel naar de markt om relevante industrie- en technische standaarden via concrete implementatieprojecten tot leven te brengen. De leden profiteren van bewezen interoperabele Industrie 4.0-oplossingen van het OI4-ecosysteem. 

Ricardo Dunkel en Michael Riester presenteren een praktisch voorbeeld uit de voedingsmiddelen- en drankenindustrie met focus op conditiebewaking. Door continu temperatuur, geleidbaarheid en volume te volgen, wordt een Clean-In-Place-proces mogelijk gemaakt, waardoor de productkwaliteit wordt gegarandeerd en de uitvaltijd en onderhoudskosten worden geminimaliseerd.

 Jules Oudmans en Eelco van Harten tonen de demonstrator van de duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Daar wordt met behulp van het SMITZH-programma een open digitaal ecosysteem voor Asset Performance Management Applications opgezet. Deze aanpak stelt operators in staat om zaken naar een hoger niveau te tillen.

 

Markus Weishaar van Dunkermotoren gaat in op de technische opzet om motorgegevens te analyseren en afwijkingen te detecteren. Dat geeft de eindgebruiker informatie over de huidige gezondheidstoestand en kan een voorspelling geven wanneer de motor moet worden gecontroleerd.

 De focus van alle sprekers en de gehele Alliantie is om met beschikbare technologie en een open aanpak tot betere resultaten voor de eindgebruikers te komen. De Open Industrie 4.0 Alliance is ook aanwezig op de beursvloer.