Watertechnologie binnen industrial processing

Watertechnologie binnen industrial processing Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Water speelt binnen veel industriële processen een rol. Dat kan in verschillende vormen: stoom, proces- of productwater, maar bijvoorbeeld ook als afvalwater. Tijdens het seminar Watertechnologie binnen industral processing dat wordt georganiseerd door Water Alliance zullen verschillende innovatieve watertechnologie bedrijven hun innovaties op interessante wijze presenteren.  

Er wordt ingegaan op de technologische aspecten van de verschillende innovaties, met speciale aandacht voor voorbeelden uit de praktijk. Denk hierbij aan filtratie-, scheidings- en zuiveringstechnieken tot aan desinfectie en analyse.

Wie staan er op het podium en welke onderwerpen kun je verwachten?

Wafilin Systems – Eric van der Wal

Door de sterk oplopende energieprijzen wordt het steeds noodzakelijker om processen te optimaliseren. Het strategisch installeren van membraanfiltratiesystemen in bestaande processen kan de industrie enorme voordelen opleveren. Eric van der Wal geeft inzicht in de technische mogelijkheden om het verbruik van water en energie te reduceren. Hij gebruikt het concentreren van eiwitrijke stromen zoals aardappelsap als voorbeeld. Door Ultrafiltratie en Reverse Osmosis wordt energie- en waterverbruik terug gedrongen en de productiecapaciteit uitgebreid.

VDH – Joost Edens

Met toenemende druk op voedselkwaliteit en mindering van ongewenste bijproducten, kan Insitu generatie van chloor specifieke aspecten veranderen ten opzichte van bulkchloor en andere desinfectanten. Wat verandert wel, en wat verandert niet? Joost Edens vertelt je hier meer over.

Van Remmen UV – Albert-Jan Foederer
Veilig en schoon water zonder toevoegingen. Wat is UV desinfectie precies en hoe pas je dit succesvol toe in de praktijk. Albert Jan Foederer van Van Remmen UV Techniek neemt je mee naar de basis van deze techniek en toepassing.

Naast bovenstaande bedrijven zullen Coos Wessels van Cirtec en Georg Eierkaufer van Flottweg hun technieken presenteren.