Beun- De Ronde

De Beun-De Ronde Groep levert wetenschappelijke apparatuur aan laboratoria. Onze klanten zijn actief op het gebied van analytische chemie, in de procesindustrie en in biowetenschappelijke laboratoria. Binnen deze sectoren vertegenwoordigen wij een aantal internationale topleveranciers.

Beun-De Ronde Groep werd in 1921 opgericht door de heer Piet Beun, en een paar jaar later sloot de heer Jan de Ronde zich erbij aan. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest prominente leveranciers van wetenschappelijk apparatuur in de Benelux. Door ons voortdurend aan te passen aan de behoeften op de markt, zijn we geheel klaar voor de toekomst.

Meer over onze geschiedenis? Wij hebben een aantal belangrijke gebeurtenissen opgelijst in een blog post (EN). Lees het hier.

Wie zijn wij? Mission statement

 • BDR is een exclusieve, support-partner voor A-leveranciers in de Benelux en helpt haar klanten bij het gebruik van geavanceerde laboratoriumtechnologie.
 • Wij introduceren nieuwe technologieën en vinden nieuwe toepassingen voor bestaande technologien voor laboratoria om de gebruikers ervan efficiëntie en continuïteit te bieden.
 • Wij excelleren in het adviseren en ondersteunen van onze internationale partners binnen de Benelux-markt.

Onze visie

 • Onze producten en diensten zijn uniek en van de beste kwaliteit.
 • BDR heeft een gespecialiseerde, proactieve focus op de beste leveranciers op het gebied van (elementen-)analyse, synthese, analytische chemie en procesondersteuning.
 • BDR investeert in haar toegevoegde waarde.
 • Wij leveren oplossingen op maat dankzij onze organisatorisch vermogen en flexibiliteit
 • Onze kerncompetenties zijn klantgerichtheid, samenwerking, communicatie en resultaatgerichtheid.
 • Praktijkgerichte mentaliteit
 • Denken in oplossingen
 • Snelle, concrete beslissingen
 • Oprechte belangstelling voor onze klanten
 • Focus op kernprocessen

Ons team

Ons team in de Benelux bestaat uit een complete groep professionals die nauw samenwerken met onze klanten en leveranciers – en met elkaar. Het team bestaat uit Sales Engineers die klanten bezoeken en adviseren en nieuwe technologieën introduceren bij onze klanten.
De professionele specialisten worden ondersteund door productspecialisten, who are able to level and work with lab technicians and researchers on application levels.

Voor onze aftersales hebben we Service & Support engineers die onze klanten ondersteunen met trainingen, validaties en correctief en preventief onderhoud. Al deze professionals in het veld worden ondersteund door onze Front- & backoffice team en onze marketinggroep.

Lees alles over onze service en de High-end laboratorium instrumenten die wij aanbieden op www.beunderonde.nl

Nieuws

Reactie en filtratie in één vessel met de Reactor-Ready™ Filter Lab Reactor van Radleys

13/06/2022Synthese en filtratie in hetzelfde vat - Met deze unieke filtervessels kan de temperatuur van de volledige inhoud, tijdens de synthese en filtratie nauwkeurig worden geregeld.

Lees meer

Eiwit-analyse kan dankzij de DUMAS-methode veel sneller en schoner dan met Kjeldahl.

11/02/2022DUMAS vergemakkelijkt en versnelt de eiwit-analyses tegenover de Kjeldahl-methode. De DUMAS-methode is bij uitstek geschikt voor diverse levensmiddelen- en diervoederproducenten en -leveranciers

Lees meer

Nieuw in de BeNeLux: Dissolutie en Diffusion instrumenten van Teledyne Hanson.

08/11/2021Bij dissolutietesten wordt de afgiftesnelheid van een actief farmaceutisch ingrediënt in tablet- of capsulevorm bepaald wanneer het in oplossing gaat. Dissolutie bootst o.a. het proces na van orale doseringsformules wanneer...

Lees meer

Verlaging grenswaarden voor lood in voeding

15/10/2021CEM – Microwave destructie: De heldere oplossing Zware metalen kunnen in voedsel en vervolgens in het lichaam terechtkomen. Een teveel aan zware metalen kan schadelijk zijn voor de gezondheid of...

Lees meer

Lossen uw monsters goed op voor uw ICP of AAS analyse?

21/09/2021Het destrueren van allerlei types monsters kan een uitdaging zijn. Bovendien weet je niet altijd zeker of je stalen goed opgelost zijn... Kunnen we ervan uitgaan dat deze tijd voorbij...

Lees meer

Evenementen

LabAnalyse

Het LabAnalyse event staat bekend om de uitgebreide kennisuitwisseling rondom actuele analysemethoden binnen laboratoria, in de vorm van lezingen en een informatiemarkt. Experts delen hun verhaal over innovatieve analytische methoden. Het goedgevulde programma behandelt actuele topics zoals duurzaamheid, monitoring van COVID-19 in rioolwater en het gebruik van analyses in rechtszalen.

Op 16 juni 2022 vindt in De Kuip in Rotterdam een nieuwe editie van het LabAnalyse event plaats. 

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in 1 beurs: World of Technology & Science 2022. WoTS bestaat uit vijf unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Industrial Processing. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer