Elincom electronics B.V.

TECHNISCHE ONTWERPEN KUNNEN ALTIJD BETER,  dat is onze overtuiging en tegelijkertijd een belofte aan onze klanten.
Als design-in partner willen we meekijken en meedenken in het systeemontwerp voor de individuele componenten voor industriële elektronica, industriële automatisering en professionele ledverlichting.

Elincom electronics B.V. is al meer dan 45 jaar de gespecialiseerde technische distributeur van componenten in de Benelux.  Onze technisch specialisten verzorgen samen met onze fabrikanten standaard en maatwerk oplossingen op applicatieniveau.

Onze productgroepen:

 Power:  voedingen, transformatoren, DC/DC convertors, EMC filters
 Energie:   (lithium) batterijen, OEM zonnepanelen, super caps, remenergiemodules voor regelaars
 Connectivity:  PCB connectoren, industriële connectoren, waterdichte connectoren
 Ledverlichting:  powerleds, leddrivers, smart IOT drivers, led koeling
 Behuizingstechniek:  standaard en bewerkt elektronica behuizingen, klantspecifieke behuizingen
 Schakelen:   solid state relais en mechanische relais
 Systeem platforms:  19"systemen, backplanes, box PC's
 Sensoren, actoren:   PIR motion sensoren, ultrasoon sensoren, magnetische schakelaars, solenoids, trilmotoren
 Auto ID:  RFID readers en tags, barcode scanners, handheld en stationair
 Thermal:   industriële airco's, warmtewisselaars, peltier, heatpipes, koelprofielen, PTC verwarmingselementen


en nog meer

 

Onze zusterbedrijven zijn:

  • EEMC :
    specialistische distributeur voor EMC componenten, EMC materialen, EMC test & meetapparatuur en thermische interface materialen
  • Metric IMS :
    ontwikkeling, design en (in huis) productie van klantspecifieke elektronica behuizingen en producten van kunststof;  met zowel 3D printing als spuitgietoplossingen

Nieuws

Microschakelaar met geïntegreerde diagnostiek

19/05/2022Panasonic introduceert de IP67 ASQMR-schakelaar met op weerstanden gebaseerde detectie van storingsmodi.

Lees meer

Hoogwaardige 8-kanaals RFID lezer

17/05/2022De M-2900 serie OEM RFID readers maakt eenvoudige integratie van RFID technologie in een veelvoud van applicaties mogelijk.

Lees meer

Eenvoudig te integreren 100W voeding

12/05/2022Met de FCB100 serie bied XP Power een 12 tot 48Vdc open frame voeding die voldoet aan de klasse-B EMC richtlijn

Lees meer

X2 3D-Lidar voor lange afstanden

10/05/2022De Horn-X2 is een lange afstand LiDAR van Benewake met een detectiebereik tot 320m en een groot gezichtsveld.

Lees meer

Vernieuwde solid state relais voor drie fasen

06/05/2022Het vernieuwde programma solid state relais van Celduc

Lees meer

Evenementen

EMC-ESD Vereniging

De Nederlandse EMC-ESD Vereniging is een vereniging van ongeveer 150 professionals op het gebied van EMC en/of ESD. De vereniging kent een breed scala aan leden die gemeenschappelijk hebben dat zij zich binnen hun bedrijf, instelling of organisatie op professionele wijze met het vakgebied bezighouden. Dat kan zijn als expert, of intermediair van informatie, dan wel als leverancier of gebruiker van informatie, diensten of producten en materialen.

Lees meer

Energy Storage Event

Het Energy Storage event informeert u met een breed programma met lezingen over energieopslag. U krijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van energy storage. De neutrale kennisoverdracht biedt u deskundigheid over de voordelen met de technologie.

Met aangescherpt beleid voor de verduurzaming van de economie, de opkomst van wind- en zonne-energie en dalende accuprijzen ontstaan nieuwe business cases voor energieopslag.

Lees meer

Power Electronics Event

Het Power Electronics Event vindt plaats op 14 juni 2022. Nieuw dit jaar is de combinatie met het Energy Storage event. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Profiteer tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag. De breedte van de markt, namelijk toepassers, ontwikkelaars, toeleveranciers en kennisinstituten komen bijeen op het Power Electronics en Energy Storage event. Met vakgenoten worden visies, ervaringen en kennis uitgewisseld.

Lees meer

Design Automation & Embedded Systems Event

Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event nemen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten.
In het lezingenprogramma en op de kennismarkt wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s.

Lees meer

LED Applicatie

De LED Lighting & Technology Conference is hèt event waar R&D-managers, engineers, ontwikkelaars en lichtontwerpers de laatste innovaties op het gebied van LED-technologie zien. In het lezingenprogramma en op de kennismarkt worden de bezoekers volledig geïnformeerd over de beschikbare hardware, (aansturings)software en test & meetapparatuur.

Lees meer

Medische Elektronica event

Het Medische Elektronica event; ontwikkeling en toepassingen

De focus van het event ligt op de ontwikkeling, regelgeving en productie van medische elektronica en de toepassingsgebieden. Actuele onderwerpen op dit gebied zijn bijvoorbeeld: de versnelde ontwikkeling en productie van medische apparatuur om Covid-19 tegen te gaan, notified bodies en de nieuwe regels voor medische hulpmiddelen (MDR).

Lees meer

Machinebouw event

Big Data, Cyber Security, Deep Learning, procesoptimalisatie, modulair bouwen, Machine vision, predictive maintenance en bekabeling. Deze actuele thema’s komen uitgebreid aan bod itijdens het Machinebouw event.

Het event biedt een sterk netwerk aan machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux.

De sprekers en deelnemers van dit event laten in één dag zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

Lees meer

Electronics & Applications

Dé vakbeurs voor industriële elektronica in de Benelux

Electronics & Applications is dé beurs voor industriële elektronica in de Benelux. Op deze beurs kunt u de gehele keten ontmoeten, van componenten tot productie en van design services tot vormgeving. Daarmee is E&A de ontmoetingsplek voor engineers, ontwerpers, ontwikkelaars en niet-techneuten die op zoek zijn naar oplossingen. E&A zal niet in fysieke vorm plaatsvinden in 2021.

Lees meer

Developmentclub

De Development Club is een netwerk van circa 60 technische ontwikkelbedrijven met hoog gespecialiseerde expertise op alle technologische gebieden, in het bijzonder op het gebied van mechatronica, sensoren, embedded software en industrieel ontwerp.

De Development Club leden werken samen voor organisaties, die zoeken naar technologische creativiteit met aanvullende competenties, om tot succesvolle oplossingen en producten te komen

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in 1 beurs: World of Technology & Science 2022. WoTS bestaat uit vijf unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Industrial Processing. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer

Supply Chain Tech

Opkomende digitale technologieën maken het mogelijk om uw logistieke keten te integreren met productieprocessen met vele potentiële voordelen als gevolg. Geavanceerde data analytics, kunstmatige intelligentie, slimme sensoren en internetgerelateerde koppelingen zijn slechts enkele voorbeelden van beschikbare middelen die hun intrede in de industrie doen.

Ook gaan uw IT (informatietechnologie) en OT (operationele technologie) afdelingen steeds meer samenwerken. Welke technologische oplossingen zijn geschikt voor deze integratie? Het Supply Chain Tech event biedt de bezoeker inzicht en concrete tips rondom deze actuele ontwikkelingen.

Lees meer