Elscolab

Elscolab is een distributeur van meet-, regel- en laboratorium apparatuur, en meer nog: de partner voor een betrouwbare continuïteit van metingen, processen en applicaties.

Naast het juiste materiaal bieden wij ook de juiste kennis aan. De toepassingen bij de klanten blijven probleemloos draaien door onze ondersteuning en opleiding tijdens implementatie, onderhoud en training.

We staan bekend om onze expertise, goede technische kennis en naverkoopdienst. Door de jaren heen zijn we een belangrijke partner geworden voor laboratorium en industriële apparatuur in de Benelux markt. Ons uitgebreid pakket aan oplossingen wordt ondersteund door een enthousiast team van ervaren applicatie- en onderhoudsspecialisten in diverse domeinen.

  • Industriële Processen: Een compleet gamma instrumenten en oplossingen voor elke industrie en elke applicatie: van voedselproductie tot de farmaceutische industrie tot zware chemische processen.
    Onze specialiteiten: pH/ORP, zuurstof, UV-VIS-NIR spectrofotometrie, geleidbaarheid, kleur, troebelheid, refractometrie, viscositeit, druk, temperatuur, debiet, galvanische scheidingen, etc.
  • Water en Milieu: Een compleet gamma kwaliteits- en kwantiteitsmetingen in water, zowel voor industrieel afvalwater alsook voor oppervlaktewater zoals beken, kanalen en mariene toepassingen. 
    Naast analyzers voor COD, TOC, nitraat, ammonium, fosfaat, zwevende stof, zuurstof, pH, etc. bieden we eveneens robuuste draagbare veldmeters, monsternametoestellen, debiet- en stroommeters voor oppervlaktewater. 
  • Laboratorium Apparatuur & Verbruiksmaterialen: Apparatuur en benodigdheden voor diverse toepassingen in de labo-omgeving, zowel voor R&D, QC, etc. Je kan bij ons terecht voor applicatievragen over liquid handling, storage en lab safety. We zijn eveneens gespecialiseerd in verschillende analysetoepassingen (pH, geleidbaarheid, viscositeit, textuur, kleur en glans).
  • Kleur, Uitzicht & Design Tools: Kleur en glans zijn twee belangrijke parameters die het uitzicht van een object bepalen. Elscolab biedt totaaloplossingen voor de evaluatie van deze parameters en dit in diverse sectoren zoals verf, textiel, papier, voeding en dranken, pharma, etc. Ook testen van wegmarkering en retroreflectie vormen een onderdeel van deze afdeling. 
  • Service: Elscolab heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van installaties, herstellingen en preventief onderhoud van diverse online en laboratorium meetinstrumenten. De bekwame techniekers van onze service afdeling garanderen een professionele ondersteuning.

Nieuws

Kwaliteitsnormen voor UPW en WFI.

22/06/2022Niets dat zo streng gereguleerd is als de waterproductie in de farmaceutische industrie. De internationale farmacopees zoals EP, USP, JP, e.a. beschrijven in detail aan welke kwaliteit dit type water...

Lees meer

Welk type microbiologische veiligheidskast heb je nu eigenlijk nodig in je laboratorium?

04/04/2022Microbiologische veiligheidskasten zijn beschikbaar in 3 verschillende klasses, namelijk Klasse I, II en III. Deze klasses staan voor het beschermingsniveau die de kast te bieden heeft.  Klasse I geeft bescherming...

Lees meer

NIEUW: Automatisch individuele sample pipetteertaken uitvoeren met de D-ONE en Assist Plus

01/04/2022Heb je ook genoeg van het handmatig instellen van verschillende pipetteervolumes tijdens je DNA/RNA normalisaties? Of raak je gefrustreerd over ontbrekende wells tijdens je cherry picking protocollen? Met de nieuwe...

Lees meer

All-in-one autonome bathymetrie- en waterkwaliteitsmetingen.

07/03/2022Hydrografisch onderzoek geeft ons veel inzicht in onze waterwegen. Wat nu als dit onderzoek autonoom kan worden uitgevoerd samen met het meten van de waterkwaliteit? Elscolab biedt deze totaaloplossing met...

Lees meer

Een goede werkhoogte van je microbiologische veiligheidskast zorgt voor meer comfort en veiligheid.

11/02/2022Iedereen die een zittend beroep uitoefent, weet dat een ergonomische werkpositie belangrijk is voor diens welzijn. De ideale werkbladhoogte kan gedefinieerd worden als volgende: de bovenarmen bevinden zich verticaal langs...

Lees meer

Evenementen

LabAutomation


Het LabAutomation event geeft handvaten om zelf aan de slag te gaan met laboratoriumautomatisering. Experts tonen innovatieve methoden, geven praktische tips & trucs en delen strategieën waarmee u uw eigen automatiseringsdoelstellingen kunt behalen. Vooraanstaande leveranciers tonen hun innovaties en bieden praktische oplossingen.

Lees meer

LabSafety

LabSafety komt in 2022 terug met een live event over veiligheid in het lab. Dit evenement heeft een gevarieerd lezingenprogramma, waarbij experts en veiligheidskundigen vanuit diverse vakgebieden aan het woord komen. De aanbieders op het beursplein bieden informatie over een veilige inrichting van het lab, producten en apparatuur die veilig werken bevorderen.

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in 1 beurs: World of Technology & Science 2022. WoTS bestaat uit vijf unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Industrial Processing. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer

Food and Beverage kennisevent

Voor leveranciers en ontwikkelaars van instrumentatie & analyse apparatuur organiseren we het Food & Beverage het kennisevent op 18 november 2021.

Lees meer

Life Science

De Life Sciences is een innovatieve en technologie intensieve sector. De ontwikkelingen volgen elkaar in deze sector in rap tempo op. Op dinsdag 5 april 2022 vindt de eerste editie van het Life Science Event plaats. Tijdens dit live event spreken experts onder andere over immunotherapie, gentherapie en next gen sequencing.

Lees meer