De Onmisbare Beurs voor de Laboratoriumsector

Vanaf 24 september kun je bij de 150 exposanten van World of Laboratory terecht voor de nieuwste technologieën, innovaties en oplossingen voor laboratoria. Van labinrichting tot analytische instrumenten, lab automatisering, chemicaliën en life science-oplossingen, deze beurs biedt een breed scala aan bedrijven die actief zijn in de laboratoriumsector. Het uitgebreide lezingenprogramma belicht actuele thema’s en biedt praktische informatie over essentiële onderwerpen zoals veiligheid en kwaliteit. Door deel te nemen aan een X-pedition krijg je een overzicht van de nieuwste trends en ontwikkelingen in specifieke vakgebieden.

Kom langs en ontdek wat de toekomst van laboratoria te bieden heeft!

Programma Duurzaamheid

Datum Onderwerp
Woensdag 25 september 13.00 – 14.30 Duurzaamheid in het lab Seminar
24 t/m 27 september Doorlopend X-pedition Duurzame oplossingen voor je lab

Seminar Duurzaamheid in het lab

Voor veel labs is verduurzaming op en rondom het laboratorium een belangrijk aandachtspunt. Een laboratorium is geen doorsnee kantoor en het verduurzamen van het lab brengt daarom extra uitdagingen met zich mee. Laboratoria zijn zeer gespecialiseerde ruimtes waar hoge standaarden worden gehanteerd, toch kunnen ook laboranten verschillende stappen zetten om het lab te verduurzamen. In het seminar “Duurzaamheid in het lab” worden verschillende stappen besproken en kom je meer te weten over hoe jij kan bijdragen aan het verduurzamen van het laboratorium.

Dit seminar wordt verzorgd door experts vanuit Green Labs NL

Seminar Kwaliteit, hoezo belangrijk

X-pedition: Duurzame Oplossingen voor je Lab

Ontdek duurzame oplossingen voor jouw lab tijdens de X-pedition. Maak kennis met bedrijven die duurzame innovaties bieden en laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Volg de tour langs vier deelnemende bedrijven en krijg praktische inzichten via interactieve demo’s.

Circulaire Stappen met BOOM Klim samen met BOOM de R-Ladder op en ontdek diverse duurzame producten en oplossingen. Ga direct aan de slag met het verduurzamen van jouw werkruimte.

Pre-owned Apparatuur bij LabMakelaar Benelux Ontdek hoe je jouw labruimte duurzaam kunt inrichten met pre-owned high-end laboratoriuminrichting en -apparatuur.

BioBased Consumables bij Eppendorf Leer bij Eppendorf over BioBased Lab Consumables en neem de volgende stap in het verduurzamen van je onderzoek.

Plastic Afval Verminderen met NBS Scientific NBS Scientific laat je zien hoe je de plastic afvalstroom kunt verminderen met gerecyclede sample storage racks en een wasservice voor hergebruik.

Afvalbeheer en Decontaminatie bij LED Techno Bij LED Techno leer je hoe je afval veilig en duurzaam kunt beheren en je lab efficiënt kunt decontamineren.

Elke stand stelt je een vraag over verduurzaming. Na het voltooien van de X-pedition ontvang je een presentje. Volg de X-pedition duurzaamheid elke dag van de beursweek.

en_GBEnglish (UK)