De Onmisbare Beurs voor de Laboratoriumsector

Vanaf 24 september kun je bij de 150 exposanten van World of Laboratory terecht voor de nieuwste technologieën, innovaties en oplossingen voor laboratoria. Van labinrichting tot analytische instrumenten, lab automatisering, chemicaliën en life science-oplossingen, deze beurs biedt een breed scala aan bedrijven die actief zijn in de laboratoriumsector. Het uitgebreide lezingenprogramma belicht actuele thema’s en biedt praktische informatie over essentiële onderwerpen zoals veiligheid en kwaliteit. Door deel te nemen aan een X-pedition krijg je een overzicht van de nieuwste trends en ontwikkelingen in specifieke vakgebieden.

Kom langs en ontdek wat de toekomst van laboratoria te bieden heeft!

Programma Kwaliteit

Datum Onderwerp Locatie
Woensdag 25 september 10.00 – 11.00 Koers zetten naar kwaliteit, welkom aan boord Workshop Fleming seminarzaal hal 7
Donderdag 26 september 10.00 – 11.30 Kwaliteit, hoezo belangrijk? Seminar Fleming seminarzaal hal 7
Donderdag 26 september 12.30 – 13.30 De impact van ISO-normeringen op het dagelijks werk Workshop Fleming seminarzaal hal 7

Workshop Koers zetten naar kwaliteit, welkom aan boord!

De workshop is opgezet om kwaliteitsbewustzijn te creëren. Deelnemers aan deze workshop leren over de essentiële elementen die nodig zijn om de zee van kwaliteit te bevaren. Onderweg krijgen je tips hoe je op koers blijft en ervoor zorgt dat je het eindpunt bereikt. De deelnemers krijgen de kans op in kleine groepjes te oefenen om een soepele vaart te garanderen met als doel te groeien naar een hoger niveau van kwaliteit(sdenken).

Deze workshop wordt verzorgd door Avans+.

Seminar Kwaliteit, hoezo belangrijk

Samen met drie experts focussen we ons op het belang van kwaliteit in het lab. Eindgebruikers vertrouwen op de veiligheid en kwaliteit van producten en diensten. De risico’s voor de eindgebruiker worden geminimaliseerd door de combinatie van normeringen, de TIC-sector die zich bezighoudt met het testen, inspecteren en certificeren en de Raad van Accreditatie.

In het seminar “Kwaliteit, hoezo belangrijk?” vertellen experts van KIWA, Lab-QAcademy en VSL over de inspanningen die gedaan worden om de gewenste kwaliteit te behalen, controleren en waarborgen. Daarbij duiken zij dieper in op de normering, vertellen zij meer over de onderdelen van de TIC-sector en de juiste kalibratie.

Workshop De impact van ISO-normeringen op het dagelijks werk

In een wereld waar klanten, leveranciers en overheidsinstanties steeds vaker vragen om ISO-certificeringen voor zowel leveranciers als geleverde producten, rijst de vraag hoe je dit integreert in je organisatie. Hoe zorg je voor interne bewustwording en naleving in al je dagelijkse processen? Waar begin je, waar moet je op letten en wat is de invloed op het imago van je bedrijf? Deze workshop wordt verzorgd door LED Techno.

Thema's

Kwaliteit
Het thema kwaliteit wordt belicht tijdens een seminar en twee workshops.
Duurzaamheid
Tijdens het seminar en de tour over de beursvloer ontdek je innovaties om je lab te verduurzamen en krijg je praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
Sample management
Sample management is de basis van het werk in het laboratorium. Door middel van drie praktische workshops krijg je handvaten om je sample management proces te optimaliseren.
Analyse technieken
Binnen het thema Analyse technieken kun je een seminar over mobiele analyse technieken bijwonen en een interactieve workshop volgen.
Veiligheid
Binnen het thema veiligheid kun je een seminar bijwonen, een route volgen over de beursvloer of een interactieve workshop bijwonen.
Innovaties & ontwikkelingen
Tijdens de WoTS is er ook aandacht voor de innovaties, maatschappelijke thema’s en (persoonlijke) ontwikkeling.

Exposanten

en_GBEnglish (UK)