Brix-meting zonder omwegen in de voedings- en drankenindustrie.

Brix-meting zonder omwegen in de voedings- en drankenindustrie. Door: Elscolab

Voor velen is het een droom, maar het bestaat: inline analyzers of meetapparatuur die jarenlang blijven werken zonder onderhoud. Het kan met inline concentratiemeters op basis van refractometrie. En wie refractometrie zegt, zegt Brix, de standaardeenheid waarin de suikerconcentratie in vloeistoffen wordt uitgedrukt.

We kunnen het zelf nauwelijks geloven, maar er zijn gebruikers die al meer dan 30 jaar een inline refractometer of Brix-meter gebruiken en bijna vergeten zijn dat hij er staat. De meting blijft maar doorgaan en de productie vertrouwt op de nog altijd betrouwbare resultaten. Hoe dat kan lees je in de blog.

Ontdek het volledige Vaisala K-Patents gamma op onze website.

Met een inline refractometer meet je rechtstreeks de productconcentratie zonder tussenstap langs andere fysische grootheden zoals densiteit. Waarom refractometrie, of het meten van de brekingsindex, de beste keuze is, lees je in deze blog.

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.