FLEXI-FLOW™ multifunctionele massflowregelaar

FLEXI-FLOW™ multifunctionele massflowregelaar Door: Bronkhorst Nederland

Mass Flow Control Redefined Compacte Multifunctionele Mass Flow Meters/Controllers voor gassen

De nieuwe FLEXI-FLOW van Bronkhorst combineert de voordelen van een unieke through-chip-sensor met bewezen by-pass technologie. De compacte thermische massflowmeters en controllers zijn 35% kleiner dan traditionele instrumenten, de kleinste op de markt voor flowbereiken tot 20 ln/min. Dankzij de nieuwe sensortechniek bieden de instrumenten een zeer stabiele flowregeling, maar ook een zeer snelle regeling, met insteltijden van minder dan 150 ms.

FLEXI-FLOW instrumenten hebben geïntegreerde temperatuur- en druksensoren en een on-board gasdatabase voor de hoogste nauwkeurigheid, zelfs bij variërende procesomstandigheden. Met deze nieuwe technologie zijn de instrumenten aanpasbaar aan veel toepassingen door hun brede dynamische flowbereiken (tot 1:1000). De temperatuur- en druksignalen kunnen de gebruiker informatie verschaffen over de werkelijke procesomstandigheden. In feite is de FLEXI-FLOW dus meer dan alleen een flowmeter of -regelaar; het is een multi-parameter meet/regelinstrument.

Voor een eenvoudige instelling en monitoring van de instrumenten en uw proces introduceert Bronkhorst een USB-C-poort, optionele Bluetooth-communicatie en NAMUR-statusindicatie door middel van gekleurde LED's en digitale outputparameters. FLEXI-FLOW is verkrijgbaar in 2 voorgeconfigureerde modellen, als een built-to-order versie, of als een op maat gemaakte, meerkanaals oplossing, elk inclusief gratis en eenvoudige software tools voor configuratie, en voor diagnostiek en predictive maintenance.

Meer weten over de FLEXI-FLOW?