Gecombineerde testgenerator

Gecombineerde testgenerator Door: EEMC B.V.

De Schlöder CDG 7000 is een testgenerator voor alle normen voor immuniteit tegen geleidende storingen veroorzaakt door hoogfrequente velden. Het is een van de weinige gecombineerde IEC 61000-4-6 testsystemen met gecombineerd een RF-signaalgenerator, RF-eindversterker, driekanaals RF-voltmeter en directionele koppeling.

De IEC norm beschrijft een testopstelling waarin hoogfrequente storingen kunnen worden opgewekt. Met de CDG 7000 van het Duits Schlöder kan dit gerealiseerd worden zonder ingewikkelde antennes, veldinstrumentatie en afgeschermde ruimtes.

De nieuwe testgenerator heeft multifunctionele eigenschappen en is verkrijgbaar met drie verschillende vermogens voor RF-eindversterkers en frequentiegebieden:
– 25W van 100 kHz tot 250 MHz
– 75W van 100 kHz tot 400 MHz
– 75W van 10 kHz tot 250 MHz

Door het gebruik van koppelingsnetwerken en koppelingstangen worden sinusgolven direct in stroom- en signaalleidingen geïnduceerd. Het te testen apparaat hoeft dus niet gedemonteerd te worden uit zijn oorsprongelijke constructie en het systeem kan in zijn geheel en in zijn eigen omgeving getest worden.