Nieuws van FEDA lounge deelnemers

Nieuws van FEDA lounge deelnemers Door: FHI federatie van technologiebranches

Veel bedrijven zijn altijd druk in de weer met nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken vanuit de markt. Waaronder uiteraard ook de FEDA lounge deelnemers. Als gevolg van automatiseringen in logistiek of productieomgevingen krijgt Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor AGV toepassingen. En introduceert Yaskawa, speciaal voor kraantoepassingen de CR700 frequentieregelaar.

GL-serie speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen – Apex Dynamics
De vragen over tandwielkasten voor AGV toepassingen wil zeggen tandwielkasten voor Automatisch Geleide Voertuigen, oftewel mobiele robots, die vaak worden ingezet voor het vervoeren van materialen in fabrieken of magazijnen. De GL-serie is speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen en is ontwikkeld om een hoge radiale belasting aan te kunnen. Dit wordt veroorzaakt doordat het koppel door de uitgaande flens overgedragen wordt en de kracht door het roterende huis. De kracht grijpt aan tussen de lagers waardoor deze enkel wordt belast op kracht en niet op kiepkoppel. Daarnaast heeft de GL-serie schuine vertranding voor een hoge gelijkloop, is hij zeer spelingsarm, stil en bestand tegen schokken. Als gevolg van de compacte opbouw heeft de GL-serie een inbouwdiepte van 30 mm en is het ontwikkeld met een startkoppelcompensatie: als de motor linksom draait, dan draait de uitgaande flens rechtsom. Het gevolg is minder trilling in het systeem bij dynamisch gebruik..

CR700 - Frequentieregelaars voor kraantoepassingen - Yaskawa
Speciaal voor kraantoepassingen introduceert Yaskawa de CR700. Slimme innovaties - zoals de geavanceerde anti-sway functie - verhogen de productiviteit. Daarnaast is het energieverbruik significant lager en is het onderhoud tot een minimum beperkt. Kortom, met de nieuwe CR700 brengt u ook uw kraantoepassing in perfecte balans. Alle waardevolle goederen die u met de kraan vervoert, worden met grote zorg behandeld.

De master-follower positieregeling van de CR700 is de sleutelfunctie voor toepassingen waarbij meerdere motoren niet mechanisch met elkaar verbonden zijn, maar toch een synchrone en nauwkeurige positieregeling vereist is. De snelheids- en positieregelingsfuncties bewaken en vergelijken voortdurend de doelwaarde en de werkelijke waarde van de motoraspositie en zorgen voor een supernauwkeurige tandemwerking.

De anti-swayfunctie verbetert de efficiëntie en veiligheid bij lange en dwarse rijtoepassingen. Door de horizontale slingering van de lading tot een minimum te beperken, kan de lading sneller en gemakkelijker worden gepositioneerd. Deze intelligente functie ondersteunt de kraanmachinist en verlaagt de onderhoudskosten door minder slijtage.

Wilt u meer weten over deze producten? Meld u aan voor de beurs en kom dan naar de FEDA Lounge in hal 11