Seminar Voedselveiligheid

Seminar Voedselveiligheid Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De openingslezing van het ‘Voedselveiligheid’ seminar wordt verzorgd door Senior Inspecteur/CSI Microbiologie, Coen van der Weijden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij zal toelichten binnen welk wettelijk kader de NVWA toezicht houdt op levensmiddelenproductie, welke technologische veranderingen in toezicht aanleiding gegeven hebben tot meer aandacht voor machines en voorbeelden geven wat we tegenkomen aan gevaren bij machines waarmee voedsel wordt geproduceerd.

Na deze inspirerende toelichting komen er diverse technische dienstverleners en leveranciers aan bod die meer de diepte ingaan over waar er in de praktijk rekening mee gehouden dient te worden. Ivo Gels van SMC gaat verder in op de wet- en regelgeving binnen de voedingsmiddelenindustrie en hoe je dit kunt vertalen naar (voedselveilige) pneumatische oplossingen.

André Zutphen van Munters Vochtbeheersing neemt u vervolgens mee in de wereld van klimaatbeheersing en luchtvochtigheid in de fabrieken en koelingen. Hoge luchtvochtigheid, condens of natte oppervlakten voeden een snelle groei van micro-organismen, waaronder schimmels en bacteriën. Hoe voorkom je dit?

Siert Wiersema van AERZEN Nederland gaat u helpen bij de keuze van de procesluchtgeneratoren – blowers en compressoren. Deze keuze speelt een belangrijke rol bij het voldoen aan de elementaire eisen van hygiëne en productveiligheid. Bij het werken met potentieel explosieve materialen, zoals meel (stofexplosies), is ook explosiebeveiliging van blowers en compressoren een basisvereiste.

Vervolgens vertelt Charles Scriwanek van HiFlux Filtration u alles over de Auto-line zelfreinigende vloeistoffilters in industrieel en hygiënisch ontwerp.  Dit is een nieuw type filter waarmee producenten voedselveilig(er) kunnen produceren.

Wilt u dit seminar bijwonen? Registreer voor een gratis bezoek aan de beurs en meld u aan voor dit seminar.