Seminars en Machevo Hotspots richting gegeven – overleggen in februari 2022

Seminars en Machevo Hotspots richting gegeven – overleggen in februari 2022 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Door de vergaderingen in november 2021 hebben de seminars en projecten al een richting gekregen. Vanuit die visies zullen de seminars verder vormgegeven worden in februari. U kunt nog inhaken bij sommige seminars en vanzelfsprekend kunt u zich nog aanmelden voor het paviljoen voor leden van de Machevo & Bulk vereniging. Mocht u nog een idee hebben voor een seminar rond een wezenlijk en actueel thema binnen de industrie, dan is daar nu nog de mogelijkheid toe.

De specifieke thema’s van de vier seminars worden nu samengevat, zodat u kunt inschatten of betrokkenheid toegevoegde waarde zal hebben voor de communicatie naar uw doelgroepen. In het seminar ‘Transport van goederenstromen in de industrie’ wordt de nadruk gelegd op de diverse systemen en de verschillende aspecten die daarin om deskundigheid vragen. Denk hierbij aan het gebruik van blowers en de luchtkwaliteit, het gebruik van filters en sluizen met een autonome beveiliging.

Voor het seminar ‘Voedselveiligheid’ wordt een deel gevormd door richtlijnen, wetgeving en normen. Een ander deel zal meer over traceerbaarheid, automatisering en andere technieken gaan. Maar ook het hygiënisch bewustzijn op de werkvloer komt aan de orde. In het seminar ‘Basics of Industrial Processing’ komen zes basistechnieken aan de orde, waar de sprekers dieper op in zullen gaan, om het belang van die basisdeskundigheid te tonen en in praktische voorbeelden te bespreken.

De uitdagingen van de komende tijd in effectiviteit, efficiency, duurzaamheid en veiligheid vragen ook om een intensievere samenwerking binnen de bedrijfsketen. Die keten is de laatste decennia geoptimaliseerd in een netwerk aan bedrijven, waardoor de inzichtelijkheid in al die stappen minder duidelijk over kan komen. Daar staat een seminar voor open, waarvoor exposanten zich nog kunnen melden, om dit mede vorm te geven. Met als doel de breedte van de industrie een helder inzicht over het gehele koop- of uitvoeringsproces van de industrie te geven (in deze tijd van schaarste).

U kunt extra vragen over actuele mogelijkheden richten aan Willemijn de Groot.