Voedselveiligheid Industrial Processing

Voedselveiligheid Industrial Processing Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De openingslezing van het ‘Voedselveiligheid’-seminar wordt verzorgd door Senior Inspecteur/CSI Microbiologie, Coen van der Weijden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij zal toelichten binnen welk wettelijk kader de NVWA toezicht houdt op de levensmiddelenproductie, welke technologische veranderingen in toezicht aanleiding geven tot meer aandacht voor machines en voorbeelden opsommen bij wat we tegenkomen aan gevaren bij machines waarmee voedsel wordt geproduceerd.

Na deze inspirerende toelichting komen er diverse technische dienstverleners en leveranciers aan bod die meer de diepte ingaan over waar er in de praktijk rekening mee gehouden dient te worden.

André Zutphen van Munters Vochtbeheersing neemt je mee in de wereld van klimaatbeheersing en luchtvochtigheid in de fabrieken en koelingen. Hoge luchtvochtigheid, condens of natte oppervlakten voeden een snelle groei van micro-organismen, waaronder schimmels en bacteriën. Hoe voorkom je dit?

Siert Wiersema van AERZEN Nederland gaat je helpen bij de keuze van de procesluchtgeneratoren – blowers en compressoren. Deze keuze speelt een belangrijke rol bij het voldoen aan de elementaire eisen van hygiëne en productveiligheid. Bij het werken met potentieel explosieve materialen, zoals meel (stofexplosies), is ook explosiebeveiliging van blowers en compressoren een basisvereiste.

Vervolgens vertelt Charles Scriwanek van HiFlux Filtration je alles over de auto-line zelfreinigende vloeistoffilters in industrieel en hygiënisch ontwerp.  Dit is een nieuw type filter waarmee producenten voedselveilig(er) kunnen produceren.

Berton van Rens van Dinnissen behandelt de volgende vraagstukken: Waarom traceability zo belangrijk is voor voedselveiligheid- en kwaliteit? Hoe voedselproducenten volledig inzicht krijgen in de herkomst en kwaliteit van alle materialen? Wat ervoor nodig is om full traceability te bereiken? Wat de voordelen van in-house productie zijn? Op het einde gaat hij nog in op de certificering van EHEDG, waarop Ir W.N.A. Burggraaf van EHEDG het stokje overneemt en de laatste ontwikkelingen zal delen en het seminar afsluit waarin alle onderdelen samenkomen.

Wil je dit seminar bijwonen? Registreer voor een gratis bezoek aan de beurs en meld je aan voor dit seminar.