World of Industrial Processing exposanten kunnen bij vier concrete seminars betrokken zijn

World of Industrial Processing exposanten kunnen bij vier concrete seminars betrokken zijn Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Samen met exposanten starten we dit najaar met het opzetten van vier seminars voor World of Industrial Processing 2022. Gezamenlijk informeren we bezoekers over actuele thema’s in de markt. Samengevat zijn dat seminars over Nieuwe standaarden (ATEX), Voedselveiligheid, Basics of Industrial Processing en Een beter koop- of uitvoeringsproces. De vier seminars hebben als doel de bezoekers zo concreet en duidelijk mogelijk te informeren

Op dinsdag 23 november bespreken we van 9.30 – 11.30 uur twee seminars. Kies daarom bewust bij welke voorbereiding u betrokken wenst te zijn.

Nieuwe standaarden (ATEX)
Wat houden de standaarden rond ATEX in en wat is er nieuw? De basis gedachte is dat de sprekers ingaan op trends en ontwikkelingen, waarbij die dan ook praktisch gemaakt worden voor de bezoekers. Bijvoorbeeld kan er worden ingegaan op ATEX bij mengers, meetinstrumenten, regelkleppen, vacuüm, analyse apparatuur en andere technische punten in het proces.

Voedselveiligheid
Welke actuele uitdagingen komt men tegen in het productie proces? Dat kan gaan over de faciliteiten, de procedures en de cultuur. In het seminar is het dan wenselijk om inhoud te bieden over de zaken die men tegenkomt en hoe die neutraal op te lossen zijn. Bijvoorbeeld zal het hygiënisch bewustzijn op de werkvloer aan de orde kunnen komen. Maar er kan ook een deel van de inhoud gaan over richtlijnen, wetgeving, normen en eisen aan technische onderdelen. Daarnaast kan gedacht worden aan traceerbaarheid, automatisering en wellicht wat praktische cases om aan te tonen hoe de voedselveiligheid verbeterd is.

Op donderdag 2 december bespreken we van 9.30 – 11.30 uur twee andere seminars.

Basics of Industrial Processing
Het is de wens om deskundigen uit de bedrijfsketen, exposanten van World of Industrial Processing, aandacht te geven aan de basis technieken. Denk hierbij aan automatisering, instrumenten, analyse, opslag, mengen, doseren, wegen, bewerken, verpakken, et cetera. Met de betrokken exposanten worden zes basistechnieken gekozen, waarbij de sprekers dieper in gaan op die technieken, om zowel leken als professionals de basis van de technologie duidelijk te maken. Bij voorkeur met concrete toepassingen en nooit met focus op de producten, maar met focus op de technologie.

Informatie voor een beter koop- of uitvoeringsproces
In dit seminar is het de bedoeling om bezoekers uit de doelgroepen te informeren over het gehele proces in de keten. Hoe gaan we van grondstof, naar logistiek, verwerking, opslag, bewerking en uiteindelijk het product. Met de sprekers willen we dan nadrukkelijk het verschil tussen solids en fluids tonen. Hoe we dat uitwerken, wordt in de bijeenkomst besproken.

U kunt zich bij Willemijn de Groot aanmelden voor deze bespreking.